ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπιλ Γκέιτς: Προειδοποιεί για μελλοντικές επιδημίες δυνητικά χειρότερες και από τον κορονοϊό

1 min read

Σε δυνητικά χειρότερες πανδημίες ακόμα από αυτή της νόσου COVID-19 αναφέρθηκε, την Τρίτη (18/01), ο Μπιλ Γκέιτς γι’ αυτό έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου όσον αφορά στην ετοιμότητα των υγειονομικών φορέων σε διεθνές επίπεδο.

ιΟ δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Μπιλ Γκέιτς, προειδοποίησε την Τρίτη (18/01) για μελλοντικούς ιούς που θα μπορούσαν να είναι πιο θανατηφόροι από τη νόσο COVID-19 και προέτρεψε τις πλουσιότερες χώρες να αυξήσουν τη χρηματοδότηση για εμβόλια ώστε να προετοιμαστούν για δυνητικά καταστροφικές επιδημίες.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ιδρύματος «Bill and Melinda Gates», ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ενώ οι Δέλτα και Όμικρον είναι από τις πιο μεταδοτικές μεταλλάξει ιού, που έχουν καταγραφεί ποτέ, αλλά ο κόσμος θα μπορούσε να πληγεί από ένα ακόμα πιο μολυσματικό παθογόνο στοιχείο, το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να σκοτώσει πολλούς περισσότερους ανθρώπους.

Με αυτά τα σχόλια, ο Μπιλ Γκέιτς συνόδευσε την ανακοίνωση μιας νέας δέσμης ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων από το ίδρυμα «Bill and Melinda Gates», που θα λάβει ο Συνασπισμός για Καινοτομίες στην Ετοιμότητα για Επιδημίες (CEPI), με στόχο να βοηθήσει την «ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κατά των αναδυόμενων παραλλαγών του κορονοϊού» και για την προετοιμασία για μελλοντικές μεγάλες υγειονομικές κρίσεις.

Επιπρόσθετα, ο Μπιλ Γκέιτς σημείωσε ότι επενδύοντας στην έρευνα εμβολίων και ενισχύοντας τις δυνατότητες ταχείας παραγωγής τους για να διασφαλιστεί ότι είναι εγκαίρως διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις μπορούν να προετοιμαστούν για τον μετριασμό της επόμενης πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας σημείωσε: «Όταν μιλάμε για δαπάνες δισεκατομμυρίων για να σωθούν τρισεκατομμύρια από οικονομική ζημιά και να σωθούν δεκάδες εκατομμύρια ζωές, τότε αυτό είναι μια πολύ καλή πολιτική ασφαλείας».

Ο Μπιλ Γκέιτς πρόσθεσε ότι ο CEPI προσπαθεί να συγκεντρώσει 350 δισεκατομμύρια δολάρια για να συντομεύσει τον χρόνο που χρειάζεται για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου. Ο εν λόγω φορέας ιδρύθηκε το 2017, μετά την επιδημία του Έμπολα που ξέσπασε μεταξύ 2014 και 2016 και έχει συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.