ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Β.Πούτιν προς ΗΠΑ παρουσιάζοντας το νέο ICBM: «Σας είχα προειδοποιήσει αλλά δεν με ακούσατε – Τώρα θα με ακούσετε»!

1 min read

O ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες στο ρωσικό Κοινοβούλιο ότι «Μετά από σχεδόν 9 χρόνια ανάπτυξη και δοκιμών ο βαλλιστικός υπερηχητικός διηπειρωτικός ρωσικός πύραυλος RS-28 Sarmat (ΝΑΤΟ: SS-X-30 Satan 2) είναι πια έτοιμος για να εισέλθει στο οπλοστάσιο στην δύναμη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων».

Η ανακοίνωση και ο τόπος που έγινε είναι χαρακτηριστικός της σημασίας που δίνει η Ρωσία στο όλο πρόγραμμα ICBM από το οποίο αναμένει την αποκατάσταση της πυρηνικής της υπεροχής έναντι των ΗΠΑ, η οποία υπεροχή απωλέστηκε μετά το 1990, όχι τόσο σε επίπεδο αριθμού πυρηνικών κεφαλών ή συνολικής πυρηνικής ισχύος, όσο σε τεχνολογικό επίπεδο απέναντι στην αντιβαλλιστική ασπίδα που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί.

Ο Ρώσος Πρόεδρος κουνώντας το δάκτυλο είπε απευθυνόμενος στις ΗΠΑ: «Αν και τους είχαμε προειδοποιήσει να μην τα αναπτύξουν αντιβαλλιστικά όπλα μας αγνόησαν. Τώρα με τους νέους πυραύλους μας θα μας ακούσουν».

Είναι ο πρώτος «έξυπνος» βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος, για την ακρίβεια φέρει «έξυπνες» κεφαλές επανεισόδου στην ατμόσφαιρα, οι οποίες δεν ακολουθούν πλέον βαλλιστική, αλλά τεθλασμένη τροχιά, τόσο καθ’ύψος, όσο και αλλαγής κατεύθυνσης προκειμένου να ξεγελούν τα αντιβαλλιστικά συστήματα.

Η ανάπτυξη του πυραύλου RS-28 Sarmat ξεκίνησε το 2009 από το γραφείο σχεδιασμού βαλλιστικών πυραύλων Makeyev Rocket Design Bureau.

Στόχος των Ρώσων ήταν ο νέος βαλλιστικός πύραυλος να ενταχτεί σε υπηρεσία το 2020. Ο νέος πύραυλος θα αποτελέσει τον διάδοχο του πυραύλου R-36M2 Voevoda (SS-18 Satan) ο οποίος αναπτύχθηκε κατά την περίοδο της ΕΣΣΔ και έπρεπε να αποσυρθεί λόγω παλαιότητας.

Ο RS-28 Sarmat θα αποτελέσει τον βαρύ βαλλιστικό διηπειρωτικό πολλαπλών  πυρηνικών κεφαλών πύραυλο του ρωσικού στρατηγικού οπλοστασίου.

Ο πύραυλος έχει βάρος 100 τόνους, η εμβέλεια του φτάνει τα 10.000 χλμ, μπορεί να φέρει 10-24 MIRV βάρους 10 ΚΤ και η μέγιστη τελική ταχύτητα του φτάνει τα 20,7 Mach, δηλαδή είναι 20,7 φορές ταχύτερος από τον ήχο

Ο φορέας μπορεί να φέρει είτε 10 βαριές πυρηνικές κεφαλές, είτε 15 ή 24 οχήματα επανεισόδου τύπου Yu-71/Yu-74 με ανεξάρτητες πυρηνικές κεφαλές και ψευδοστόχους σε απόσταση 12.000 χλμ.

Μόνο ένα βλήμα ICBM Sarmat μπορεί να καταστρέψει τις μεγαλύτερες πόλεις της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ!

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση