Αυξήσεις στα τσιγάρα – Πότε, πόσο και σε ποια

Newskamatero

Οι αυξήσεις στα τσιγάρα έρχονται μέσω της αύξησης στη Σταθμισμένη Μέση Τιμή.
Αυτό σημαίνει, “χοντρικά”, ότι σε ένα πακέτο των 20 ευρώ αναμένεται να υπάρξει μια αύξηση που θα είναι περίπου 10 λεπτά.
Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι οι καπνιστές θα δουν την αύξηση αυτή να μπαίνει άμεσα παρά το γεγονός ότι η Σταθμισμένη Μέση Τιμή αυξάνεται από τις 31/01/2019.
Το πόσο και πότε θα αυξηθεί η τιμή στο πακέτο εξαρτάται τόσο από τη ζήτηση όσο και από τα αποθέματα που υπάρχουν σε κάθε μάρκα.
Η τιμή που δίνει η ΑΑΔΕ διαμορφώνεται από τις μάρκες με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Έτσι ένα πακέτο των 20 τσιγάρων μιας μάρκας με μεγάλη ζήτηση μπορεί να πάει από τα 4,10 ευρώ που είναι σήμερα στα 4,20 ευρώ σχετικά γρήγορα, μέσα στους πρώτους μήνες της Άνοιξης, ενώ ένα αντίστοιχο πακέτο μιας μάρκας με μικρότερη ζήτηση θα αυξηθεί όταν τελειώσουν τα αποθέματα που ήδη υπάρχουν, δηλαδή ακόμη και αρκετούς μήνες αργότερα.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Πανό κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ακρόπολη

Με δύο πανό κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ξεκίονησε το ΚΚΕ τη… μάχη κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Τα μεγάλα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη γράφουν: «ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό». ΝΑΙ στη φιλία – αλληλεγγύη, και […]