Πε. Νοέ 26th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυξάνονται οι ρυθμίσεις φόρων, αλλά και τα «φέσια» προς το Δημόσιο

1 min read

Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την ανησυχία  πως οι φορολογούμενοι που δεν πλήρωσαν εφέτος εμπρόθεσμα το φόρο εισοδήματος θα ξεπεράσουν εκείνους του 2017.

Να σημειωθεί πως μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2017 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είχαν αυξηθεί κατά 3 δισ. ευρώ! Αν αυτό συμβεί και εφέτος οι απλήρωτοι φόροι θα αυξηθούν από τα 5,2 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, σε περισσότερα από 8,2 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου.

Έως τις 31 Ιουλίου 2018 περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά έπρεπε να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Ο συνολικός φόρος εισοδήματος που αντιστοιχεί στα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχεται σε 3,3 δισ. ευρώ με το μέσο φόρο ανά εκκαθαριστικό να διαμορφώνεται στα 1.323 ευρώ. Δεδομένου ότι ο φόρος καταβάλλεται σε τρεις δόσεις (έως 31 Ιουλίου, 28 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου) η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα έπρεπε ήδη να έχει εισπράξει τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ από την πρώτη δόση του φόρου.Αν και έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα από την καταληκτική αυτή προθεσμία, η φορολογική διοίκηση ακόμη δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι πλήρωσαν εγκαίρως το φόρο και πόσοι δεν το έκαναν.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η ροή του φόρου εισοδήματος δεν ήταν ικανοποιητική και πως πολλοί φορολογούμενοι όχι μόνον δεν κατέβαλαν το φόρο εφάπαξ, αλλά δεν πλήρωσαν ολόκληρη ούτε την πρώτη δόση.

Αντιθέτως, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά προτίμησαν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση, ώστε να σπάσουν το φόρο σε 12 δόσεις (παρά το γεγονός ότι επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%).

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.