ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυστηρότερα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

1 min read

Θέμα χρόνου είναι η αναβάθμιση των περιορισμών και σε άλλους τομείς, το lockdown αναμένεται να γενικευθεί για να σπάσει η αλυσίδα της μαζικής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πηγή: Τα Νέα, enikos.gr

Στο τραπέζι του Μαξίμου είναι η κλιμακωτή αναβάθμιση του επιπέδου των μέτρων με επιτάξεις, απαγορεύσεις και πρόστιμα, προχωρώντας από τις ασκήσεις επί χάρτου στην αυστηρή εφαρμογή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα”, προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η ετοιμότητα του συστήματος Υγείας, ενώ τις αποφάσεις για νέους περιορισμούς οδηγούν οι μεγαλύτερες ανησυχίες, που είναι τα κρούσματα που δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ή επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα αλλά και η αβλεψία μέρους των πολιτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι θέμα χρόνου η επέκταση του “κλεισίματος” σε τομείς της οικονομίας και κατά πληροφορίες αναμένονται να πέσουν ρολά και στα εμπορικά καταστήματα, ενώ υπό επεξεργασία είναι περαιτέρω περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Κατά το μοντέλο της πόλης Ουχάν, που ξεκίνησε ο κορωνοϊός, όπου σε μια εβδομάδα είχε χτιστεί νοσοκομείο για την περίθαλψη των κρουσμάτων, Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει άμεσα 400 νοσοκομειακές κλίνες σε νέο κτίριο στη Δυτική Αττική. Πρόκειται για ιδιωτική κλινική που θα λειτουργούσε το επόμενο διάστημα ωστόσο παραχωρείται στο Δημόσιο για να αξιοποιηθεί αποκλειστικά για τα κρούσματα.

Σήμερα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, μετά την επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο συγκεκριμένα πράγματα σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα θα εξεταστεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.