ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατέρρευσε και η κυβέρνηση Ντράγκι στην Ιταλία – Ακολούθησε τον δρόμο του Μ.Τζόνσον στην Βρετανία

1 min read

Έπεσε η κυβέρνηση του τραπεζίτη Μ.Ντράγκι στην Ιταλία, πατά την θετική γι αυτόν ψήφο στη Βουλή.

Είναι η πέμπτη κυβέρνηση που πέφτει στην Ευρώπη και η τέταρτη της ΕΕ.

Η απόφαση του κόμματος των 5 Αστέρων να μην πάρουν μέρος, σήμερα στην Βουλή, στην ψηφοφορία για την έγκριση του νομοθετικού διατάγματος που περιέχει μέτρα οικονομικής στήριξης των πολιτών που πλή ττονται από τις ρωσικές αντικυρώσεις προκάλεσε την κρίση, αφού αν αποχωρήσει καταρρέει η κυβέρνηση Ντράγκι.

Ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να προχωρήσει σε επαλήθευση της συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ουσιαστικά κατέθεσε πρόταση μομφής.

Κανείς δεν θέλει να χρεωθεί το «μπαμ» που έρχεται στην Ιταλία (πρέπει να πληρώσει 250 δισ. ευρώ σε χρέη μέχρι το τέλος του 2022 κι έχουν εκτοξευθεί τα spread στα ομόλογά της πιο πολύ και από της πτωχευμένης Ελλάδας).

Τα Πέντε Αστέρια διαφωνούν με μέρος των μέτρων, όπως εκείνο που προβλέπει την στήριξη κάθε πολίτη με εισόδημα χαμηλότερο των 35.000 ετησίως, με 200 ευρώ άπαξ, για την αγορά βενζίνης. Παράλληλα, αντιτίθενται στην πρόθεση του Ιταλού τεχνοκράτη- πρωθυπουργού να καταργήσει το «κοινωνικό εισόδημα» για τους άνεργους.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.