ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αστυνομικοί σε Ζέρβα: Καλύτερη η Αριστοτέλους, αλλά η εγκληματικότητα μεταφέρθηκε στον ΟΣΕ

1 min read

Άλλη μία συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών προστέθηκε στη μακρά λίστα των συμβάντων που ταράζουν τα νερά της οδού Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης και προκαλούν ανησυχία και φόβο σε πολίτες και επιχειρηματίες.

Και αυτή τη φορά, αλλοδαποί διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους για άγνωστους λόγους. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν χειροπέδες σε δύο άτομα για στέρηση εγγράφων, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα.

Για την «γκετοποίηση» ορισμένων σημείων της Θεσσαλονίκης και για μια σειρά θεμάτων που έχουν αντίκτυπο στους πολίτες μίλησαν στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν.

Η Ένωση αναφέρθηκε στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στα δύο κεντρικότερα Τμήματα της πόλης, το ΑΤ και ΤΑ Λευκού Πύργου, σημειώνοντας ότι «όταν η υπάρχουσα δύναμη είναι σημαντικά λιγότερη από την αναγκαία, δεν επιτυγχάνεται εύκολα η ορθή αστυνόμευση του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης». Έκανε λόγο μάλιστα για την «γκετοποίηση» ορισμένων σημείων της πόλης στα οποία συντελούνται καθημερινά παράνομες ενέργειες και διακίνηση λαθραίων ειδών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι ενδιαφέρεται πολύ για την αστυνόμευση της πόλης και έχει υψηλά στην ατζέντα των θεμάτων του την ασφάλεια των πολιτών. Συμφώνησε ότι η ΓΑΔΘ έχει ανάγκη από ενίσχυση με προσωπικό, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες και η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους αστυνομικούς, γνωστοποίησε την απόφαση του για δημιουργία ενός κοινού επιχειρησιακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής.

Το εγχείρημα αυτό, θα βασίζεται σε μικτά συνεργεία που θα δρουν όλο το 24ωρο, θα απασχολούνται με θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις δυο Υπηρεσίες και θα εδρεύει σε κτίριο επί της οδού Μοναστηρίου.

Δημοσίευση στα Social Media