ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άσκηση βομβαρδισμού μακράς ακτίνας από την τουρκική Αεροπορία: Τρία εναέρια τάνκερ πέταξαν νοτιοανατολικά της Κρήτης

1 min read

Σε άσκηση προσβολής στόχων σε μεγάλη ακτίνα δράσης, όπως πχ. η 115 ΠΜ στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι συστοιχίες των S-300 περίπου στην ίδια περιοχή, εξελίχθηκε η επιχειρησιακή δράση της τουρκικής αεροπορίας που είχε ξεκινήσει από την περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος Babak Taghvaee η σημερινή άσκηση της τουρκικής Αεροπορίας στη «ν,α,Μεσόγειο» είχε τέτοια χαρακτηριστικά.

Αυτό γιατί  τουλάχιστον 10 τουρκικά F-16 τα οποία υποστήριζαν τρία αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135R και ένα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-7T AEW&C  συμμετείχαν σε αυτή.

Η άσκηση περιελάμβανε φυσικά εναέριους ανεφοδιασμούς υπό την κάλυψη του ιπτάμενου ραντάρ MESA το οποίο έλεγχε σφαιρικά τον εναέριο χώρο.

Η ακριβής περιοχή όπου έγινε η άσκηση βρίσκεται μεταξύ Κύπρου και Κρήτης  και κατά συνέπεια είναι άγνωστο εάν οι σημερινές τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τη Ρόδο αποτελούσαν μέρος της άσκησης ή όχι.

Σε σχέση με τη Ρόδο πάντως οι πληροφορίες ακόμη και τώρα είναι συγκεχυμένες. Οι κάτοικοι των κεντρικών χωριών της Ρόδου μιλούν για δυνατή βροντή, που σημαίνει ότι κάποιο ή κάποια αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου, ενώ αναφέρουν ακόμη ότι αεροσκάφη πέρασαν «σουβλάκι» τοι νησί.

Δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε όμως εάν επρόκειτο για τουρκικά αεροσκάφη  ή για τα μαχητικά της ΠΑ τα οποία έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν.  

Σε οποιαδήποτε περίπτωση το κλίμα είναι τεταμένο αυτή την περίοδο και κανείς δεν ξέρει πάνω από ποια ελληνική περιοχή θα πετάξουν αύριο ή κάποια άλλη μέρα τα τουρκικά μαχητικά.

Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές ένα μεταφορικό αεροσκάφος της τουρκικής Αεροπορίας C-130,  που ανήκει στο 222 Filo απογειώθηκε με συνοδεία τουρκικών F-16 και με κατεύθυνση της Λιβ΄τη, αλλά δεν προσγειώθηκε υπό το φόβο κατάρριψής του από Pantisr S1 του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Δημοσίευση στα Social Media