ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
15 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ασιτία, βασανισμοί και ψυχοφάρμακα στο γηροκομείο «κολαστήριο» – Έδιναν σε γιαγιά χάπια για τον προστάτη – Βίντεο

1 min read

Αποτροπιασμό προκαλούν όσα αποκαλύπτονται για το γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά της Κρήτης.

Εικόνες και μαρτυρίες που δεν μπορεί να συλλάβει ο νους έρχονται στη δημοσιότητα για το γηροκομείο «κολαστήριο» στην Κρήτη, τα οποία μάλιστα πιστοποιούνται από οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Οι δυο ιδιοκτήτριες, μητέρα και κόρη, μαζί με 5 εργαζόμενους της δομής που συνελήφθησαν χθες, κατηγορούνται για τριάντα θανάτους και 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε μια υπόθεση «θρίλερ» στην οποία εμπλέκονται 36 άτομα.

«Σε όλους θα στείλω αγωγές και μηνύσεις. Είναι όλα ψέματα» έλεγε το πρόσωπο που πριν από έναν χρόνο αναζητούσαν οι πάντες.

Αποστεωμένη γυναίκα, σε ημιθανή κατάσταση μέσα στο γηροκομείο

Ερευνάται, την ίδια στιγμή, υπόθεση ακινήτου, η μεταβίβαση του οποίου γεννά ερωτήματα. Σύμφωνα με το Mega, τα συμβόλαια ανέφεραν αγοραπωλησία αστικού ακινήτου αντί τιμήματος 50.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας 157.651, 46 ευρώ.

Συγγενής ηλικιωμένης κατήγγειλε τη μεταβίβαση που έγινε ενώ η ηλικιωμένη έμενε στο γηροκομείο. Tο ακίνητο μεταβιβάστηκε σε συγγενικό πρόσωπο εργολάβου που έκανε εργασίες στο γηροκομείο και μάλιστα τα χρήματα δόθηκαν σε μετρητά στην ηλικιωμένη.

Οι φρικτές λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τα όσα βίωναν οι ηλικιωμένοι και ανήμποροι άνθρωποι μέσα στο γηροκομείο, είναι αδύνατο να τις χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Η ποσότητα τροφής στους ηλικιωμένους σε καθημερινή βάση ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Το κρέας ήταν σπάνιο, η αλεσμένη τροφή που τους έδιναν αντιστοιχούσε σε δύο με τρεις κουταλιές και μάλιστα τόσο γρήγορα που τους έπνιγαν και το γάλα το αραίωναν με νερό. Συχνά τους έδιναν αποφάγια από προηγούμενα γεύματα και επικίνδυνες τροφές, όπως εντόσθια ζώων που έπαιρναν δωρεάν από σφαγεία.

Αντιπεριφερειάρχης Χανίων: Γιατί δεν έχει σφραγιστεί ακόμη

Στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, μίλησε σχετικά με το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Όπως αποκάλυψε, «από το 2009 μέχρι το 2011 έγιναν απανωτές καταγγελίες να σφραγιστεί το γηροκομείο καθώς δεν είχε άδεια λειτουργίας και πυρασφάλεια επομένως δεν έγινε το παραμικρό. Μετά πήρε προσωρινή άδεια λειτουργίας και μετά μόνιμη και ακόμη μετά από αυτό που συνέβη λειτουργεί».

Ο αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη δομή: «από την αναφορά που έλαβα χθες οι συνθήκες είναι υποφερτές όμως δεν υπάρχει υπεύθυνος αφού είναι προφυλακισμένοι οι ιδιοκτήτες. Και να πάρουμε απόφαση να τη σφραγίσουμε τη μονάδα τι θα γίνουν οι τρόφιμοι. Έχουμε μιλήσει με την αστυνομία για την εκκένωση της δομής».

Τόνισε ακόμη πως μπορούν με δικαστική εντολή να κλείσουν τη δομή και να ειδοποιήσουν τους οικείους των ηλικιωμένων να αναλάβουν τους συγγενείς που έχουν στη δομή. Όσον αφορά τους υπαλλήλους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία στην υπόθεση είπε ότι έχει ακούσει, όμως δεν έχει ακούσει για ποιον λόγο βρίσκονται στη δικογραφία.

Τέλος ανέφερε: «τον τελευταίο καιρό είχαμε “πέσει” πάνω από τη δομή και έτσι όσο παρήγορο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο δεν υπήρξαν περιστατικά όπως αυτά που ακούγονταν στο παρελθόν». 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.