ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
10 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άρση μέτρων και μυρωδιά από… προ κορωνοϊού εποχή – Με πληρότητα 50% τα γήπεδα

1 min read

Το μεγαλύτερο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα μοιάζει να κάνουν σήμερα οι ειδικοί, με τους όρθιους στη διασκέδαση, τα καρναβάλια, τα γήπεδα και τις σχολικές εκδρομές να βρίσκονται στο προσκήνιο.

«Θα ακολουθήσουμε την τάση όπως σε ολόκληρο τον κόσμο και η Ελλάδα οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση, ήτοι της σταδιακής άρσης των μέτρων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως όλα δείχνουν, οι επιστήμονες θα επιτρέψουν τους όρθιους θαμώνες στη διασκέδαση από Δευτέρα κάτι που θα ικανοποιήσει επιχειρηματίες και πολίτες ενόψει Τσικνοπέμπτης και Αποκριάς.

Πάση θυσία θέλουν οι ειδικοί να αποφύγουν εικόνες συνωστισμού σε αποκριάτικες παρελάσεις, χωρίς ωστόσο να απαγορεύεται κάποιος να διοργανώσει αποκριάτικο πάρτι μόνο για εμβολιασμένους.

Η πληρότητα στα γήπεδα αναμένεται ν’ αυξηθεί στο 50%, σε σχέση το 10% που ισχύει σήμερα, όμως η μάσκα θα μας συντροφεύει όπως φαίνεται μέχρι το καλοκαίρι.

«Θα πληρώσουμε μεγάλο κόστος σε νεκρούς και διασωληνώσεις, άρα δεν γίνεται να χαλαρώσουν όλα τα μέτρα ταυτόχρονα», ανέφερε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Πράσινο φως θα ανάψει και για τις σχολικές εκδρομές που είχαν ανασταλεί μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αργή, αλλά σταθερή η αποκλιμάκωση

Σε αποδρομή βρίσκεται η μετάλλαξη Δέλτα, με την επικράτηση της Όμικρον να επιφέρει συχνές επαναμολύνσεις αλλά ηπιότερη νόσο.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπορούμε να κολλήσουμε πολλές φορές. Είναι σαν το κοινό κρυολόγημα», είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Βραδυκίνητη» όμως αποδείχθηκε η αποκλιμάκωση με τα κρούσματα να παραμένουν πάνω από 20.000 και σχεδόν 70-80 συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους καθημερινά.

Αχτίδα αισιοδοξίας η εντυπωσιακή μείωση στις εισαγωγές με τον μέσο όρο σήμερα να ανέρχεται στις 350, όταν πριν δύο εβδομάδες ξεπερνούσαν τις 550. Μια μείωση που αποτυπώνεται ήδη στις μειωμένες διασωληνώσεις με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη να μιλά για την απαρχή της ενδημικότητας του κορωνοϊού.

»Είναι μια απαρχή ενδημικότητας. Δεν θα αφήσουμε ποτέ πίσω μας τον κορωνοϊό. Θα είναι μια ενδημική νόσος όπως η γρίπη. Δεν ξέρω αν αυτό γίνει στο άμεσο μέλλον γιατί πιστεύω πως ο κορωνοϊός μας κρύβει λίγες εκπλήξεις ακόμα», δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ειδικοί απομακρύνονται από την ιδέα μιας τέταρτης δόσης και προσανατολίζονται σε ένα μοντέλο ετήσιου εμβολιασμού όπως εφαρμόζεται ήδη για την γρίπη.

Το μεγαλύτερο βήμα προς την κανονικότητα

Φαίνεται πως η Επιτροπή έχει καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση σχετικά με τα ανοιχτά γήπεδα, καθώς έχουν εισηγηθεί πληρότητα 50% στα γήπεδα.

Από την άλλη, το τι θα γίνει με την εστίαση πρόκειται να μονοπωλήσει την συζήτηση, γιατί τα νούμερα των κρουσμάτων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.