ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

“Απορρίπτουμε οποιαδήποτε λύση περιλαμβάνει την Τουρκία” λέει η Βουλή της Λιβύης

1 min read

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (HOR), Ακίλα Σαλέχ, δήλωσε ότι πρότεινε στον Πρέσβη των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νόρλαντ να είναι η Σύρτη, η έδρα της επερχόμενης ενωμένης Λιβυκής αρχής μέχρι τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές. «Δεν δεχόμαστε να πληρώνονται οι μισθοί των ένοπλων πολιτοφυλακών και των μισθοφόρων από τα έσοδα του πετρελαίου. Ζητήσαμε να ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός για τα έσοδα από το πετρέλαιο. Τα έσοδα από το πετρέλαιο θα παγώσουν και δεν θα πάνε στην Κεντρική Τράπεζα έως ότου δημιουργηθεί νέα αρχή», δήλωσε ο  Ακίλα Σαλέχ.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στα κανάλια Al-Arabiya και Al-Hadath, χθες, ο Ακίλα Σαλέχ, επιβεβαίωσε ότι συζήτησε με τον πρέσβη των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νόρλαντ το θέμα του πετρελαίου και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την παρουσία ένοπλων πολιτοφυλακών στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και οποιαδήποτε σύνδεση μπορεί να έχουν στις αποθήκες πετρελαίου.

Δήλωσε ότι ζήτησε έρευνα για τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης (CBL) για να μάθει πού βρίσκονται. Σε ένα άλλο πλαίσιο, ο Σαλέχ τόνισε ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος σε διάλογο και η HOR αρνείται οποιεσδήποτε συνομιλίες με αυτήν επειδή δεν την αναγνωρίζει, επισημαίνοντας ότι η GNA δεν μπόρεσε να εφαρμόσει κανένα σημείο της συμφωνίας Skhirat.

Ο Σαλέχ τόνισε την ανάγκη να σχηματιστεί μια νέα αρχή που θα έχει νέα νομιμότητα και υπογράμμισε την ανάγκη να σφυρηλατηθεί μια νέα πολιτική λύση και μια νέα αρχή χωρίς καμία τουρκική παρουσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.defencepoint.gr

Δημοσίευση στα Social Media