ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκλειστικό: Το δημόσιο κάνει κατάσχεση (από ακατάσχετους λογαριασμούς) ακόμα και σε νοσήλια!

1 min read

Ο παραλογισμός και η αναλγησία τους κράτους και των οικονομικών υπηρεσιών του δεν έχει τέλος! Και αυτό διότι κάνει κατάσχεση ακόμα και σε τιμολόγια νοσηλίων, έστω και αν αυτό αποδεικνύεται με έγγραφα, έστω και αν τα χρήματα αυτά έχουν κατατεθεί από ασφαλιστικό φορέα σε ακατάσχετο λογαριασμό!

Το ιστορικό

Ασφαλισμένος με οφειλές σε εφορία έκανε επέμβαση αφαίρεσης χολής στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Το χειρουργικό σκέλος της επέμβασης κόστους 2.320,44 ευρώ (χειρουργός, βοηθός χειρουργού και αναισθησιολόγος) τιμολογήθηκε και ο ασφαλισμένος προσκομίζοντας τις αποδείξεις στο ταμείο του (ΕΔΟΕΑΠ) πήρε την απαιτούμενη βεβαίωση ότι τα χρήματα θα κατατεθούν στον λογαριασμό τον οποίο είχε δηλώσει στο ταμείο, με την υποχρέωση να καταβάλλει το ποσό στην ιατρική ομάδα που τον χειρούργησε.

Πράγματι τα χρήματα κατατέθηκαν και λίγα λεπτά μετά από το ποσό των 2.320,44 ευρώ, τα 1,100 ευρώ περίπου είχαν δεσμευθεί έναντι οφειλής στην εφορία!

Ο «παθών» πήγε στην τράπεζα προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά ώστε να αποδεσμευθεί το ποσό.

Δύο ώρες αργότερα έμαθε από την υπάλληλο της τράπεζας ότι το ποσό αυτό ήταν ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗ και βάσει του άρθρου 31 παρ. 1(σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν διευκρινίζει αν το θέμα των νοσηλίων εμπίπτουν σε ακατάσχετο καθεστώς ή όχι) δεν μπορεί να αποδεσμευθεί!!!!

Κάπως έτσι το υδροκέφαλο κράτος ωθεί τους πολίτες να κάνουνσυναλλαγές (κάθε μορφής) κάτω από το τραπέζι κάτι που ζημιώνει τόσο το κράτος όσο και τους πολίτες

Μακάρι το νέο οικονομικό επιτελείο να βάλει μυαλό και να γίνει δικαιότερο απέναντι στους πολίτες.

Δημοσίευση στα Social Media