Αποκλειστικό: Νόμιμο «ρουσφέτι» για τη νύφη του Τσίπρα

Newskamatero

‘Eνα νόμιμο αλλά όχι και τόσο ηθικό «πολιτικό έθιμο», αυτό της παροχής προνομίων σε πολιτικά στελέχη (βλέπε επίδομα για νοίκια υπουργών) αλλά και των νόμιμων διορισμών και τοποθετήσεων συγγενών στην κρατική μηχανή, στοιχειώνει πλέον την κυβέρνηση Τσίπρα.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «ορκιστεί» στο λαό ότι τέτοια έθιμα θα ελάμβαναν τέλος με τη δική του διακυβέρνηση. Τα γεγονότα όμως τον διαψεύδουν. Εμφανίζει, μονίμως πια, τέτοια συμπτώματα που αποδεικνύουν ότι η «ηθική της πολιτικής» είναι γράμμα κενό περιεχομένου και για τη δική του κυβέρνηση που πήρε την εξουσία ως διαπρύσιος κήρυκας της «ηθικής» στην πολιτική.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνον το επίδομα για τα νοίκια υπουργών που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος με την ερευνητική του δημοσιογραφία και όχι με τις «κομματικές γραφίδες» των εντυπώσεων, αλλά έρχονται στο φως και άλλα τέτοια κρούσματα, που μπορεί μεν να είναι νόμιμα, αλλά έχουν ένα μεγάλο «ηθικό» ερωτηματικό.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

kkatikos@e-typos.com

Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Δήλωση-σοκ: Αν μια γυναίκα κάνει σεξ για να προωθήσει την καριέρα της δεν είναι βιασμός

«Αν μια γυναίκα αποφασίσει να έχει σεξουαλικές σχέσεις για να προωθήσει την καριέρα της, αυτό δεν συνιστά βιασμό» υποστηρίζει ο δικηγόρος του Αμερικανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Times. «Αν μια γυναίκα αποφασίζει ότι χρειάζεται να έχει σεξουαλικές επαφές με έναν παραγωγό […]