ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκλειστικό: Ετοίμαζαν ακροδεξιά προβοκάτσια στα Ιμια -Παραμονή του συλλαλητηρίου

1 min read

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφάλειας αλλά και το υπουργεία εξωτερικών, άμυνας και εμπορικής ναυτιλίας για την αποτροπή προβοκάτσιας «εθνικιστικού αρώματος» στις βραχονησίδες Ίμια, την παραμονή του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, εθνικιστικοί κύκλοι που δηλώνουν ότι έχουν ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα την Κυριακή, τις τελευταίες ημέρες μετέβησαν στην Κάλυμνο αναζητώντας πλωτό μέσο για να μεταβούν πιθανότατα στο χώρο των βραχονησίδων Ίμια στην επέτειο της κρίσης κατά το έτος 1996.

Ειδικότερα στο επίκεντρο της υπόθεσης αλλά και των αρχών βρίσκεται ο Β.Π, χαμηλόβαθμος υπάλληλος του ΥΠ.ΕΞ και επικεφαλής γνωστής ακροδεξιάς εθνικιστικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida καθόλη την διάρκεια της παρουσίας στο νησί, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, οι οποίες και φέρεται να εμπόδισαν την μετάβαση του στα Ιμια.

Το συγκεκριμένο συμβάν έχει προκαλέσει συναγερμό στα συναρμόδια υπουργεία, καθώς είναι δεδομένο ότι εθνικιστικό παραλήρημα στα Ιμια θα προκαλούσε αντίδραση της Τουρκίας, σε ένα κρίσιμο 48ωρο, όπου στην Αθήνα θα βρισκόταν σε εξέλιξη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.

Τελος, υπάρχει μεγάλη ανησυχία, εθνικιστικοί ή ακροδεξιοί κύκλοι, να επιδιώξουν να προκαλέσουν επεισόδια στο συλλαλητήριο, με κάθε τρόπο, χωρίς να διστάσουν να προαλέσουν με την δραστηριότητά τους και τυχόν τετελεσμένα στο Αιγαίο με εμπλοκή της Τουρκίας.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.