ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκλειστικό: Επιθέσεις σε πρεσβείες ετοίμαζε ο 47χρονος που επιτέθηκε στην πρεσβεία του Ιράν

1 min read

Επίθεση σχεδόν σε όλες τις πρεσβείες στην Αθήνα φαίνεται ότι ετοίμαζε ο 47χρονος Ιρανός που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες από το τμήμα ανθρωποκτονιών μετά την επίθεση με μαχαίρι και τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου της πρεσβείας του Ιράν. 

Όπως μάλιστα είπε στους αξιωματικούς που τον συνέλαβαν, ο επόμενος στόχος του, αν δεν έπεφτε στα χέρια της αστυνομίας, ήταν η πρεσβεία του Ισραήλ και μάλιστα είχε αρχίσει να επεξεργάζεται στο μυαλό του τον τρόπο και τις λεπτομέρειες του σχεδίου του. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι όλες αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις ήταν ένα γενικότερο σχέδιο που τον «διέταζαν φωνές μέσα στο κεφάλι του για να κάνει».

Το CNN Greece φέρνει στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες από όσα είπε στους αστυνομικούς για τα σχέδιά του που αν προχωρούσε στην εφαρμογή τους, τότε θα είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις Αρχές ασφαλείας.

Ο 47χρονος Ιρανός είχε έρθει παράνομα στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω μια γυναίκα με το ένα παιδί του, ενώ στόχος του ήταν να φθάσει στην Αγγλία, όπου βρισκόταν η δεύτερη σύζυγος του με ένα ακόμη παιδί του. Ζούσε στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή του Σκαραμαγκά και είχε υποβάλει αίτημα ασύλου. Οι «φωνές» που όπως ισχυρίστηκε άκουγε, του έλεγαν να κάνει όσο πιο πολύ μπορεί δολοφονικά χτυπήματα και να αφήσει πίσω του θύματα…

«…. Πήγα στην Ομόνοια και μπήκα σε ένα μαγαζί, όπου με δυο ευρώ αγόρασα ένα μαχαίρι. Το έκρυψα καλά στο παντελόνι μου και πήγα στην πρεσβεία του Ιράν. Περίμενα έξω από το κτίριο και “οι φωνές” με διέταξαν όποιος βγει από την πρεσβεία να τον σκοτώσω. Εγώ δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν αλλά οι “φωνές” μου έλεγαν ότι αν δεν το κάνω, θα ήμουν τελειωμένος. Είδα τον έναν υπάλληλο πρώτα και πήγα να του πιάσω κουβέντα. Έβγαλα το μαχαίρι από το παντελόνι μου και του επιτέθηκα αυτός άρχισε να τρέχει εκείνη την ώρα εμφανίζεται ο δεύτερος υπάλληλος τον μαχαίρωσα και τον τραυμάτισα. Έφυγα με ταξί από την πρεσβεία και επέστρεψα κανονικά στη δομή του Σκαραμαγκά οι “φωνές” μου έλεγαν να συνεχίσω όμως και σε άλλες πρεσβείες….»

Οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών πήραν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείαςτου Ιράν που είχαν καταγράψει το περιστατικό με την αιματηρή επίθεση και με τη φωτογραφία του δράστη ξεκίνησαν την αναζήτησή του σε στέκια που συχνάζουν αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας όπου μετά από πληροφορίες κατέληξαν στη δομή που είχε βρει καταφύγιο ο δράστης.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.