ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα κανάλια – Οι εργαζόμενοι και οι απολύσεις

1 min read

Πόσους εργαζόμενους έχουν τα κανάλια και πόσες απολύσεις έχει κάνει ο κάθε σταθμός; Τι έδειξαν οι έλεγχοι νομιμότητας του υπουργείου Εργασίας.

Τους περισσότερους εργαζόμενους από τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειαςέχει ο ΑLPHA, τους λιγότερους το STAR, ενώ τα σκήπτρα στις καταγγελίες συμβάσεων εργασίας, έχει ο ΣΚΑΪ.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε σχετική Ερώτηση 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το κατά πόσο τα κανάλια εθνικής εμβέλειας τηρούν το κατώτατο όριο των 400 εργαζομένων που προβλέπει ο νόμος αδειοδότησής τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως όχι μόνο ο αριθμός των καταγγελιών σύμβασης εργασίας (απολύσεων), κατά το τρίμηνο Νοέμβριος 2018 – Ιανουάριος 2019, που έχουν γίνει από εργαζόμενους ανά Κανάλι, αλλά και ο μικρός τελικά αριθμός που επιλύθηκε μετά από τη σχετική παρέμβαση των ελεγκτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας.

Σύφωνα με την πρώτη υπογράφουσα την Ερώτηση Αννέτα Καββαδία «το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αναγκαιότητα- όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της – αναφοράς σχετικών εργατικών διαφορών, καθώς τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Υπουργείου παρεμβαίνουν ουσιαστικά και με συνέπεια κάθε φορά που γίνονται αποδέκτες περιστατικών καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας και βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να δεχθούν και να εξετάσουν άμεσα κάθε σχετικό αίτημα εργαζόμενων, σωματείων ή πολιτών προκειμένου να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις κείμενες διατάξεις».

Τα αναφερόμενα στοιχεία για τα κανάλια έχουν ως εξής

Δημοσίευση στα Social Media