ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

AΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ» από τον δήμαρχο Ραφήνας! Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης ΑΛΛΑ…

1 min read

Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι, επισήμανε ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, προσθέτοντας ότι δεν δόθηκε η εντολή για ενεργοποίηση του τη στιγμή των φονικών πυρκαγιών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, ο κος Μπουρνούς είπε χαρακτηριστικά: «Το σχέδιο εκκένωσης δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ κανείς εντολή» και πρόσθεσε πως κάτοικοι σε συνεργασία με αστυνομικούς περνούσαν και ειδοποιούσαν τους κατοίκους να φύγουν.«Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνού η φωτιά στο Μάτι «δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε. Δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η φωτιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου».Ο δήμαρχος Ραφήνας επάνελαβε ότι «δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ».

«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους» συνέχισε ο δήμαρχος Ραφήνας προσθέτοντας ότι για τον ίδιο «η Πυροσβεστική έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.