ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποδοκιμάζει η κοινωνία την κυβέρνηση για τις παράλογες απαγορεύσεις: Το 52% απορρίπτει την κυβερνητική πολιτική

1 min read

Αποδοκιμάζει έντονα η κοινή γνώμη τις κυβερνητικές απαγορεύσεις με πρόσχημα τον κορωνοϊό ενώ ένας στους δύο δεν θέλει το διαβόητο πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Μεταξύ άλλων, από τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει θετικό αλλά μειούμενο ισοζύγιο αξιολόγησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να συνεχίζουν να υστερούν σε επιδόσεις.

Ένας στους δύο δηλώνει ότι δεν  εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Γενικότερα, σχεδόν 1 στους 2 δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση για τη διαχείριση κρίσεων, ενώ και τα περιοριστικά μέτρα χάνουν σταδιακά σε αποδοχή και το δίκαιο ή μη της κυβερνητικής πολιτικής αρχίζει να αμφισβητείται.

Η ανάγκη μεγάλων αλλαγών στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος είναι σχεδόν κοινή αντίληψη.

Η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα, εμφανίζεται απαισιόδοξη και βλέπει το τέλος της πανδημίας μετά το τέλος του έτους, παρά την «νίκη» των εμβολίων. Η μεγάλη πλειοψηφία, όμως, εμπιστεύεται το ΕΣΥ και το προσωπικό στο χώρο της Υγείας.

Μετά το τέλος της πανδημίας, οι περισσότεροι πολίτες προβλέπουν ότι θα υπάρξουν μόνιμες αλλαγές στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, τις κοινωνικές συναναστροφές, στον πολιτισμό, τις ελευθερίες και την επικοινωνία μας. Ένας στους δύο πιστεύει ότι η έμφαση τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να δοθεί στην οικονομία.

Έντονη αμφισβήτηση της κοινωνικής διάστασης της κυβερνητικής πολιτικής. Το 52% την αποδοκιμάζει

Μεταξύ των συμπληρωματικών στοιχείων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι ότι ένας στους δύο είναι κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ βλέπει πολυφωνία που προκαλεί σύγχυση στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση θα είναι σταθερή ή χειρότερη μέχρι το τέλος της πανδημίας. Μεγαλύτεροι φόβοι είναι η αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων, η μείωση των αποδοχών και η ανεργία των νέων.

Σύγχυση από την  λειτουργία της… περίφημης επιτροπής «εμπειρογνωμόνων και ειδικών»

Η πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η Metron Analysis με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» παρουσιάστηκε  διαδικτυακά από τον «Κύκλο Ιδεών», με συντονιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την έρευνα παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς.

Δημοσίευση στα Social Media