ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτο: Μόνο 1 στους 20 χτυπάει εισιτήριο στα λεωφορεία! – Εντατικοί έλεγχοι και 6.911 πρόστιμα στους λαθρεπιβάτες

1 min read

Αφού πολλοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν την λαθρεπιβίβαση στους συρμούς του μετρό, του ηλεκτρικού και στα λεωφορεία, οι ελεγκτές του ΟΑΣΑ άρχισαν -και συνεχίζουν- εδώ και καιρό τους εντατικούς ελέγχους εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τον Οκτώβριο μόνο κόπηκαν 6.911 πρόστιμα σε 340.958 ελέγχους!

Το εκπληκτικό στοιχείο που προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΣΥ για την εισιτηριοδιαφυγή είναι πως τουλάχιστον στα λεωφορεία μόνο ένας στους 20 επικυρώνει εισιτήριο!

Η λαθρεπιβίβαση οπωσδήποτε δημιουργεί κάθε χρόνο «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων στα έσοδα των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο ΟΑΣΑ εδώ και μήνες ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών, που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει γίνει φανερό ότι ζήτησε από τους φύλακες (σεκιούριτι), που βρίσκονται στα εκδοτήρια, να μεταφερθούν στις ράμπες και να τσεκάρουν, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με «λαθρεπιβάτες»!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τον Οκτώβριο υλοποιήθηκαν συνολικά 340.958 έλεγχοι από τους ελεγκτές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή στις οδικές συγκοινωνίες και τις σταθερές συγκοινωνίες (δηλ. μετρό, τραμ και ηλεκτρικό) έφτασε τους 162, ενώ συνολικά «κόπηκαν» 6.911 πρόστιμα.

Μάλιστα, η αύξηση, που σημειώθηκε σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ήταν της τάξης του 34% στο σύνολο των ελέγχων, 18,04% στον αριθμό των ελέγχων ανά ελεγκτή και 6,5% στα επιβληθέντα πρόστιμα.

Δημοσίευση στα Social Media