ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτη γκάφα της ΕΛΑΣ στην Καρδίτσα: Συνέλαβαν μανάβη για τη νόμιμη(!) καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης

1 min read

Μία αδιανόητη ταλαιπωρία πέρασε ένας άνδρας στην Καρδίτσα, όταν αστυνομικοί της τοπικής ασφάλειας τον συνέλαβαν επειδή ο ανιψιός του καλλιεργούσε σε χωράφι της ιδιοκτησίας του δενδρύλλια βιομηχανικής, και άρα νόμιμης, κάνναβης. 

Σύμφωνα με το zougla.gr, στο οποίο και έγινε η καταγγελία από τον μανάβη που συνελήφθη, την Δευτέρα 2 Ιουλίου ο κ. Μάρκος Ράπτης, ιδιοκτήτης μανάβικου, δεν είχε μία συνηθισμένη ημέρα.

Κατευθυνόμενος για δουλειές δέχθηκε μία κλήση.  Στην άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν η κόρη του, η οποία τον ενημέρωσε ότι στο κατάστημα του έχουν φθάσει δύο κύριοι και τον ζητούν. Επρόκειτο για δύο άτομα από την Ασφάλεια Καρδίτσας, τα οποία ενημέρωσαν τον κ. Ράπτη ότι έπρεπε να μεταβεί άμεσα στα γραφεία της υπηρεσίας προκειμένου να δώσει μία κατάθεση.

Όπως μεταδίδει το zougla.gr, ο 44χρονος μετέβη στην Ασφάλεια έχοντας απόλυτη άγνοια για το τι επρόκειτο να επακολουθήσει. Με το που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του διοικητή, ο οποίος εκείνη την ώρα απουσίαζε, δύο αστυνομικοί τον διέταξαν, όπως λέει στο zougla.gr, να κάτσει στην καρέκλα χωρίς να μιλά, διαμηνύοντάς του ότι «θα δει τι θα πάθει».

Περίπου το ίδιο του είπε και ο διοικητής ο οποίος έφθασε μετά από λίγα λεπτά και έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τον πάρουν σηκωτό. Ο 44χρονος, χωρίς να έχει ιδέα γιατί, βρέθηκε δεμένος μέσα σε ένα περιπολικό το οποίο με συνοδεία άλλων τον μετέφερε στο χωράφι στο οποίο ο ανιψιός του καλλιεργεί δενδρύλλια βιομηχανικής, και άρα νόμιμης, κάνναβης.

Από εκεί και πέρα τα όσα εκτυλίχθηκαν έμοιαζαν ως ταινία σε επανάληψη. Από τη μια ο κ. Ράπτης να ωρύεται ότι πρόκειται για νόμιμη καλλιέργεια με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά και απ’ την άλλη οι αστυνομικοί ανένδοτοι και ανενημέρωτοι να εκτοξεύουν απειλές κατά του συλληφθέντα και να ξεριζώνουν μετα μανίας μέχρι και την τελευταία ρίζα.

Στο σύνολο: 10.564 δενδρύλλια σε μία έκταση 2,5 στρεμμάτων ξεριζώθηκαν και πετάχτηκαν σε χωματερές. Η επένδυση καταστράφηκε. Η Ασφάλεια έδωσε ενθουσιώδη συνέντευξη Τύπου κάνοντας λόγο για τη μεταλύτερη φυτεία κάνναβης που εντοπίστηκε ποτέ. Αργότερα το απόγευμα ο ανακριτής θα ζητήσει συγγνώμη στον κ. Ράπτη για την ταλαιπωρία. Μόνο που η συγγνώμη ούτε επανορθώνει, ούτε -πολύ περισσότερο- αποζημιώνει.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση