ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Αυγούστου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτη αρχαιολογική ανακάλυψη: Βρέθηκε η Βιβλική Κανά όπου ο Ιησούς έκανε το πρώτο του θαύμα.

1 min read

Μπροστά σε μία συγκλονιστική ανακάλυψη φαίνεται ότι βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι στο Ισραήλ, καθώς όπως όλα δείχνουν, βρέθηκε η ακριβής τοποθεσία της περιοχής, όπου ο Ιησούς έκανε το πρώτο του θαύμα.

Μέχρι πρότινος πυκνό πέπλο μυστηρίου κάλυπτε το πρώτο θαύμα του Ιησού στην Κανά, όπου μετέτρεψε το νερό σε κρασί, σύμφωνα με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.

Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, οι προσκυνητές και όλος ο πλανήτης πίστευε ότι ο χώρος του θαύματος είναι η Kafr Kanna, μία πόλη στο βόρειο Ισραήλ. Μάλιστα, εκεί έχει χτιστεί και η «εκκλησία του γάμου».

Τώρα οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η Κανά της βιβλικής εποχής μπορεί να είναι μια σκονισμένη πλαγιά πάνω από πέντε μίλια στα βόρεια. Πρόκειται για το Khirbet Qana, ένα εβραϊκό χωριό που χτίστηκε μεταξύ των ετών 323 και 324 μ.Χ., όπου οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μια σειρά από ενδείξεις – οι οποίες δύσκολα διαψεύδονται – ότι πρόκειται για την περίφημη Κανά.

Συγκεκριμένα Khirbet Qana ανακάλυψαν ένα δίκτυο κατακομβών στο οποίο γίνονταν χριστιανικές τελετές, ενώ στους τοίχους είναι χαραγμένοι σταυροί και η φράση «Κύριε Ιησού».

Υπάρχει επίσης ένας βωμός και ένα ράφι με τα απομεινάρια ενός πέτρινου δοχείου, καθώς επίσης και ένα δωμάτιο. Τα απομεινάρια παραπέμπουν στα δοχεία που κρατούνταν το κρασί της εποχή της βίβλου.

Ο δρ Tom McCollough, ο οποίος διευθύνει τις ανασκαφές στην περιοχή, δήλωσε ότι υπήρχαν τρεις άλλες τοποθεσίες που θα μπορούσαν να είναι η Κανά της Αγίας Γραφής.

«Αλλά κανένα σημείο δεν έχει το σύνολο αποδεικτικών στοιχείων που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο, όπως το Khirbet Qana», είπε.

Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.