ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτοι Τούρκοι: Εξέδωσαν NAVTEX για τα Ψαρά γιατί μετέβη για ευχές εκεί ο Αρχηγός /ΓΕΕΘΑ

1 min read

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων.

Και την επομένη(γιατί οι Τούρκοι “τηρούν” τις διμερείς σχέσεις) εξέδωσαν NAVTEX με σκοπό να δείξουν ότι τα νησιά πρέπει να μείνουν χωρίς στρατό.

Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX (οδηγία προς ναυτιλομένους) για τα Ψαρά γιατί εκεί μετέβη ο Α/ΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων!

NOTIFICATION NUMBER TO MARINERS IN SEYHID: 1619/20
AEGEAN SEA
1. LIMNOS NAVTEX STATION LA79-272 / 20 WITH NAVTEX MESSAGE, IPSARA ISLAND, 1923 LOSAN PEACE TREATY DEFINED THE GROSS MILITARY STATUS.
2. THIS NOTICE WILL BE WITHDRAWAL ON 28 DECEMBER 20 HOURS AT 1101Z.

“Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει βήματα που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για διάλογο για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Η Αθήνα αγνόησε το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των Ψαρών.

Η Τουρκία απάντησε με μια νέα Navtex στις ελληνικές προσκλήσεις στο Αιγαίο.

Υπογραμμίστηκε ότι παραβιάζεται το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης του νησιού που διέπεται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923″, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Η Τουρκία προωθεί “διάλογο” με τις γερμανικές πλάτες και τα νησιά είναι ο νούμερο ένα στόχος. Δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις της καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες στο πλευρό της στάθηκε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χ.Μάας που δήλωνε για τα περί εμπάργκο:

«Στρατηγικά, δεν το θεωρώ αυτό ως τον ορθό δρόμο», δήλωσε σε συνέντευξή του στο DPA ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και τόσο εύκολο έναντι ενός νατοϊκού εταίρου. Γιατί έχουμε ήδη βιώσει μια φορά ότι ο νατοϊκός εταίρος Τουρκία, επειδή δεν έλαβε άλλους πυραύλους από τις ΗΠΑ, τους αγόρασε απλώς έπειτα στη Ρωσία».

Παράλληλα, ο Χάικο Μάας υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες μέσω της διπλωματικής οδού δεν έχουν φέρει, μέχρι στιγμής, τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει σταματήσει να ελπίζει στην επίλυση των ζητημάτων (δίνοντας έτσι ακόμα μια φορά χείρα βοηθείας στην Άγκυρα).

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media