ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απειλές ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας: «Εμποδίζετε την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα – Απελευθερώστε τα ουκρανικά λιμάνια»

1 min read

Νέο επεισόδιο στην συνεχή ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας που έχει ως επίκεντρό της την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα, την ώρα που ρωσικά μαχητικά προχώρησαν σε νέα αναχαίτιση αμερικανικού αεροσκάφους.

Όπως αναφέρεται το ΝΑΤΟ δείχνει ανήσυχο τις ρωσικές κινήσεις  στη Μαύρη Θάλασσα αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών και του πορθμού στο Κέρτς για τη διεθνή ναυσιπλοΐα λέγοντας πως εμποδίζεται έτσι η πρόσβαση των ξένων δυνάμεων στην Αζοφική /θάλασσα.

 «Καλούμε τη Ρωσία να διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση στα ουκρανικά λιμάνια και στη Θάλασσα του Αζόφ διασφαλίζοντας έτσι την διεθνή ναυσιπλοΐα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα νέο επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, όταν ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 αναχαίτισε αναγνωριστικό αεροσκάφος της Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Ρωσίας, στη χερσόνησο Καμτσάτκα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αμερικανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο αλλά προσέγγιζε επικίνδυνα τον ρωσικό εναέριο χώρο.

«Μαχητικό MiG-31 απογειώθηκε από αεροδρόμιο στην Καμτσάτκα για να το αναγνωρίσει και να το συνοδεύσει. Το πλήρωμα ταυτοποίησε τον αεροπορικό στόχο ως αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης RC-135 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας» σημείωσε η Μόσχα.

Το «ψυχροπολεμικό» κλίμα στις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ εντάθηκε τις προηγούμενες ώρες, μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Την Πέμπτη ο κ. Μπάιντεν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που επιτρέπει την επιβολή σειράς οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας και την απέλαση δέκα Ρώσων διπλωματών.

Σημειώνεται ότι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε απάντηση των κυβερνοεπιθέσεων και της ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2020, ενεργειών που αποδίδονται από την Ουάσιγκτον, ευθέως, στη Μόσχα.

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας ήταν να καλέσει τον Αμερικανό πρέσβης στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δημοσίευση στα Social Media