ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απειλεί ο Ερντογάν: «Σε ποιόν νομίζει ότι μιλά η Ελλάδα; Ας μαζευτεί γιατί…» (vid)

1 min read

Σε σώου μετατρέπει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ερντογάν, εξαπολύοντας μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας, για την οποία μιλάει με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο.

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP Ομέρ Τσελίκ, ο ίδιος ο Ερντογάν επανέλαβε πως η Ελλάδα «πρέπει να μαζευτεί», ενώ τόνισε με έμφαση πως τα γεωτρύπανα που θα στείλει στη Μεσόγειο θα συνοδεύονται από φρεγάτες, λέγοντας: «Εδώ έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει…».

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τί θα κάνει», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε ξανά τον χάρτη, με τις επτά περιοχές κοντά στην Κρήτη όπου η Τουρκία θέλει να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο, βασιζόμενη στο παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Ο Ερντογάν είπε ξανά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση στα σχέδια για τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και απείλησε πως το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας είναι έτοιμο για όλα.

«Σε αυτόν τον πίνακα φαίνεται η περιοχή με τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Όποιος είναι έξυπνος γνωρίζει ότι η Τουρκία εδώ δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση. Στο παρελθόν δεν είχαμε ούτε ερευνητικά πλοία, ούτε γεωτρύπανα. Τώρα, δόξα τω Θεώ, έχουμε 3 πλωτά γεωτρύπανα και 2 ερευνητικά πλοία και τώρα όλα βρίσκονται και συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή εδώ. Όλα αυτά τους έχουν ανησυχήσει πολύ (τους Έλληνες). Όταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν φυσικά για να κουνήσουν το μαντήλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες. Έρχονται εδώ προετοιμασμένα για το ο,τιδήποτε. Κοιτάξτε, εδώ έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.