Κυ. Σεπ 20th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απαράδεκτο! Κλείνουν ραντεβού μετά από… δύο χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

1 min read

Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με την ΠΟΕΔΗΝ να καταγγέλλει ότι ασθενείς κλείνουν ραντεβού για εξετάσεις ακόμα και μετά από δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

Οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού για εξετάσεις μετά από δύο χρόνια. Γαστροσκόπηση – κολονοσκόπηση μετά από δύο χρόνια. Ασυντήρητο το Νοσοκομείο.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας κατά την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 23/10/2019 με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο παρ’ ότι όπως τόνισε ο πρώην Αν. Υπουργός Υγείας είναι και Βουλευτής Χανίων.

Τα ραντεβού ασθενών για εξετάσεις καθυστερούν έως και δύο χρόνια και κάποια δεν κλείνονται καθόλου.

Κάθε Παρασκευή ανοίγουν τα ραντεβού για γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση και η ημερομηνία που κλείνεται είναι ο αντίστοιχος μήνας μετά δύο χρόνια (Νοέμβριος 2021).
Ραντεβού για ενδοκρινολόγο δεν υπάρχουν. Η μοναδική ενδοκρινολόγος του Νοσοκομείου παρακολουθεί 5500 ασθενείς. Τώρα έχει έρθει μία δεύτερη γιατρός. Ραντεβού για Μαγνητική Τομογραφία κλείνουν οι ασθενείς τον Μάιο του 2020. Για οφθαλμίατρο το Φεβρουάριο του 2020, για ρευματολόγο το Φεβρουάριο του 2020.

Η Μονάδα Εμφραγμάτων 7 κλινών λειτουργεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Για να ανοίξει το αιμοδυναμικό εργαστήριο μετέφεραν εκεί το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας. Το Νοσοκομείο είναι σε κακή κτηριακή κατάσταση. Ασυντήρητο λόγω έλλειψης κονδυλίων. Το μισό καλοκαίρι ήταν χωρίς κλιματισμό, λόγω βλάβης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.