ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

1 min read

Lockdown: H ενημέρωση των πολιτών από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη (05/11), από τον υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για να δώσει τις σχετικές διευκρινήσεις σχετικά με τα νέα μέτρα. Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού και ποια έγγραφα χρειάζονται.

Μόνο με βεβαίωση από τον εργοδότη θα κυκλοφορούν από το Σάββατο (07/11) οι εργαζόμενοι, που πρέπει να κινηθούν εκτός νομού, διευκρίνησε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα εκτός νομού μπορούν να μετακινηθούν για τους εξής λόγους:

  • Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας μόνο με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ΑΑΔΕ.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση εργασίας τις συγκεκριμένες ώρες.Το έντυπο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και εκτυπώνεται πριν τη μετακίνηση.
  • Αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να συμπληρώνουν οι ίδιοι το έντυπο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης. Για κάθε παράβαση που εντοπίζεται, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.