ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αντώνης Σαμαράς: Αιχμές του πρώην πρωθυπουργού για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

1 min read

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μίλησε για τον θάνατο του τέως βασιλιά και μάλιστα με αιχμές για την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ως ιδιώτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του τέως βασιλιά, τονίζει ότι οι Έλληνες έβαλαν τέλος στη Βασιλεία με δημοψήφισμα και δεν κλείνει κανένα πολιτικό κεφάλαιο καθώς αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια.

Και προσέθεσε:

«Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες… Η Δημοκρατία, είχε πει κάποτε ο Μιτεράν, είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και πολιτισμού».

Την κυβέρνηση στην κηδεία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδών, ενώ δεν υπάρχει απαγορευτικό για κανέναν υπουργό ή βουλευτή αν θέλει να παραστεί.

Από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι η κυβέρνηση έχει με την οικογένεια καλή συνεργασία με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε κάποιο διαφορετικό αίτημα για το πώς θα γίνει η κηδεία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.