Αντώνης Μπαλωμενάκης: Το ΚΕΕΛΠΝΟ «ιδανικό τοπίο για να ανθίσει η παρανομία»

Newskamatero

Για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής μίλησε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, πρόεδρος της Επιτροπής για τα Σκάνδαλα στην Υγεία, στην εφημερίδα «Documento».

Ο κ. Μπαλωμενάκης χαρακτήρισε το Κέντρο «ιδανικό τοπίο για να ανθίσει η παρανομία», καθώς κατά την περίοδο 2010-14, που εξετάστηκε από την Επιτροπή, τα ποσά που διαχειρίστηκε «ήταν γιγαντιαία» και οι έλεγχοι «ανύπαρκτοι ή ελλιπείς».

«Πολλά δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό του (σ.σ. ΚΕΕΛΠΝΟ) ως «μακρύ χέρι” του εκάστοτε υπουργού ή ακόμη καλύτερα «offshore του υπουργείου” μέσα από την οποία διεκπεραιώνονταν πολλές μυστήριες υποθέσεις: από παράνομες προσλήψεις και μεταπηδήσεις σε πολιτικό γραφείο υπουργού μέχρι διακανονισμοί αγορών υλικών, εφοδίων και άλλων χρειωδών (λ.χ. θερμικές κάμερες) με σταθερά αμφιλεγόμενες διαδικασίες», ανέφερε.

Τέλος, απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ότι η διαφορά στο ταμείο του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι λογιστική. «Το συνολικό ύψος των διαφορών για τα έτη 2010-14 ανέρχεται στα 89,2 εκατ. ευρώ», είπε, «εάν το όλο θέμα ήταν απλώς λογιστικής φύσεως, θα είχε αναφερθεί ως τέτοιο στην έκθεση».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική Εφήβων στο πόλο! - Νίκησαν την Ισπανία με 9-8

Πρωταθλήτρια κόσμου αναδέχτηκε η εθνική Εφήβων στο πόλο. Οι παίχτες του  Δημήτρη Κραβαρίτη, στον τελικό του παγκοσμίου πρωτάθληματος πόλο στην Ουγγαρίας.  Οι Έφηβοι ακολούθησαν πιστά τον δρόμο της δόξας που χάραξε πέρυσι στο Βελιγράδι η λίγο μεγαλύτερη γενιά, αυτή των Νέων Ανδρών, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση. Η ελληνική […]