ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αντιμέτωποι με μια μακάβρια κατάσταση έρχονται συγγενείς θανόντων στη Θεσσαλονίκη, απαιτούνται έως 20 ημέρες προκειμένου να γίνει ο ενταφιασμός

1 min read

Το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Αντιμέτωποι με μια μακάβρια κατάσταση έρχονται συγγενείς θανόντων στη Θεσσαλονίκη, αφού σε κάποιες περιπτώσεις, απαιτούνται έως και 20 ημέρες προκειμένου να γίνει ο ενταφιασμός της σορού του συγγενικού τους προσώπου.

Κάτι που οφείλεται στην αύξηση των θανάτων την τελευταία διετία λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, γεγονός που είχε ως επακόλουθο να χρειάζονται περισσότερες θέσεις ταφής στα κοιμητήρια.

«Έχουμε περιπτώσεις που υπάρχει αναμονή για τον ενταφιασμό που φτάνει τις 20 ημέρες», αναφέρει στο thestival.gr ο Βασίλης Μπαμπούλας, ιδιοκτήτης  Γραφείου Τελετών, που δραστηριοποιείται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπούλα, το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το… ασφαλιστικό πρόγραμμα κηδείας

«Τώρα αρχίζουν να φαίνονται οι επιπτώσεις της πανδημίας σε αυτό το κομμάτι», επισημαίνει.

Τονίζει δε πως η κατάσταση αυτή έχει ως επακόλουθο την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας αφού η σορός θα πρέπει να σε ψυκτικό θάλαμο, με το κόστος να ανέρχεται σε περίπου 35 ευρώ την ημέρα.

Η αναμονή για τον ενταφιασμό είναι μόνο μία από τις επιπτώσεις του κοροναϊού. Όπως περιγράφει  στην ίδια πηγή, ο κ. Μπαμπούλας, οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία έχουν φέρει νέες τάσεις σε ό,τι αφορά στην τελετή της κηδείας.

Παράλληλα αναφέρεται σε κάποιες καινοτομίες του κλάδου, όπως για παράδειγμα το… «ασφαλιστικό πρόγραμμα» κηδείας αλλά και την ανάλυση DNA του αποθανόντος.

Πρόκειται για τον… προγραμματισμό και  προπληρωμή της τελετής «Είναι κάτι σαν ασφαλιστικό πρόγραμμα κηδείας. Ένας άνθρωπος πριν πεθάνει μπορεί να συντάξει τις επιθυμίες του και να προπληρώσει την κηδεία του για να μην επιβαρύνει τους συγγενείς του», διευκρινίζει ο κ. Μπαμπούλας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.