ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αντι-drone θωράκιση στις φυλακές

1 min read

Εισαγωγή όπλων και ναρκωτικών στις φυλακές με drones, είναι οι εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς αντικειμένων στους κρατούμενους που έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρουν “ΤΑ ΝΕΑ”, σχεδιάζεται εντός του έτους να τοποθετηθεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ασφαλείας, ενώ κομβική χαρακτηρίζεται η συνεισφορά στο θέμα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά, εντός του Φεβρουαρίου με την έκδοση του σχετικού διαγωνισμού από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για την προμήθεια συσκευών και συστημάτων που στόχο έχουν την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών, όπλων, κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων στις φυλακές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έχει στη διάθεσή της αναλυτική κατάσταση με τις ανάγκες στα σοφρωνιστικά καταστήματα για τοποθέτηση συστημάτων αντι-drone, jammer για να μην είναι εφικτή η επικοινωνία μέσω κινητών αλλά και για σαρωτές ανίχνευσης αντικειμένων. Στόχος είναι εντός του 2020, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας των συγκεκριμένων συσκευών και συστημάτων προκειμένου να τοποθετηθούν άμεσα.

Δημοσίευση στα Social Media