ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αντάρτες Χούθι «κατέβασαν» σαουδαραβικό F-15 με βλήμα αέρος-αέρος! (βίντεο)

1 min read

Με υεμενική πατέντα και αναμφίβολα με ιρανική τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση οι αντάρτες Χούθι κατέβασαν ένα σαουδαραβικό F-15 το όποιο πετούσε σε αποστολή πάνω από την Υεμένη.

Το πλήγμα του σαουδαραβικού F-15 είναι εμφανές στο βίντεο. Ακόμη η Σαουδαραβική Αεροπορία δεν έχει ανακοινώσει απώλεια αεροσκάφους της.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι το βλήμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα R-27T R (AA-10 Alamo-B), το οποίο είναι ρωσικό βλήμα αέρος-αέρος αλλά οι Υεμένιοι αντάρτες το έχουν προσαρμόσει για να εκτοξεύεται από το έδαφος τοποθετημένο σε εκτοξευτές επι οχημάτων!

Τα βλήματα προέρχονται από τις αποθήκες της Αεροπορίας της Υεμένης.

Η πατέντα έχει γίνει με ιρανική τεχνική υποστήριξη, αλλά αυτό δε μειώνει καθόλου την εφευρετικότητα των ανταρτών οι οποίοι με ελάχιστο κόστος έχουν δημιουργήσει ένα Α/Κ σύστημα SHORADS κάτι που χώρες ολόκληρες (βλ. Ελλάδα) δεν έχουν καν μπει στο κόπο να εξετάσουν ως μια φθηνή λύση για τα νησιά και την Εθνοφυλακή.

Βέβαια εδώ είναι Βαλκάνια οπότε ας μην έχουμε ιδιαίτερες φιλοδοξίες.

Ο χειρισμός  του βλήματος είναι εξαιρετικά απλός αφού τον εγκλωβισμό τον κάνει η IR κεφαλή του πυραύλου χωρίς κάποια άλλη παρέμβαση εκτός της πυροδότησης.

Το βλήμα που πραγματοποίησε την κατάρριψη


Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση