Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές προωθεί η κυβέρνηση

Newskamatero

Την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων της Κυριακές προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων».

Η κυβερνητική πρόθεση αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο των εργαζομένων, όσο και των κομματων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει σε πρώτη φάση να ξεκινήσει διάλογος με τις κοινωνικές ομάδες και παράλληλα να γίνει σχετική μελέτη, αναφορικά με την προαιρετική εφαρμογή του μέτρου.

Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η όσο ευρύτερη, ή ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τις Κυριακές.

Σήμερα, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν, προαιρετικά, οκτώ Κυριακές τον χρόνο. Εκτός αυτών, η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε την λειτουργία καταστημάτων και τις Κυριακές κατά την θερινή περίοδο και σε τουριστικές περιοχές.

Ειδικότερα με το σημερινό καθεστώς τα καταστήματα προβλέπεται να λειτουργούν τις εξής Κυριακές:

  • Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων.
  • Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρες των Χριστουγέννων.
  • Την Κυριακή των Βαΐων.
  • Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.
  • Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Ομολογία ΣΟΚ του εμπρηστή για τις φωτιές στην Ηλεία

Την ομολογία του 43χρονου που συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού για τις πρόσφατες φωτιές στην Ηλεία κατάφερε να αποσπάσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Ο δράστης εμπλέκεται σε δύο πυρκαγιές στις 18/8 και σε άλλες δύο στις 24/8. Πριν ξεσπάσει η τελευταία μεγάλη πυρκαγιά στη Βάρδα, που απείλησε και τα πρώτα […]