ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού Τι λένε οι επιστήμονες

1 min read

Στα 667 έφθασαν, χθες, τα κρούσματα κορωνοιού, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε εκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.

Οκαθηγητής στο τμήμα Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναφέρθηκε στη νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Αν δεν σοβαρευτούμε πιο πολύ και δεν πάρουμε πιο ισχυρά μέτρα, οι εξελίξεις μπορεί να είναι αρνητικές, φτάνοντας κοντά στα 800 κρούσματα μέχρι αρχές Νοεμβρίου και πάνω από τα 1000 κρούσματα στο τέλος Νοεμβρίου. Όταν έχεις αυτή τη διασπορά είναι εύκολο να πας σε υψηλότερες τιμές γρήγορα. Επίσης ο καιρός θα είναι χειρότερος, οπότε θα κλειστούμε πιο πολύ μέσα. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα αρχίσουν να εφαρμόζουν πιο σωστά τα μέτρα προστασίας», είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Δείτε στο βίντεο του Mega τι είπαν οι Αθηνά Λινού και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης:

«Οι εστίες είναι πολλές. Η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα», τόνισε ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στoν ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως όσο αυξάνονται τα κρούσματα μετά από κάποιες ημέρες «θα αυξηθούν διασωληνώσεις και νεκροί».

Επίσης, μιλώντας για τα ποιοτικά δεδομένα της έξαρσης της πανδημίας είπε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι σχετικά μικροί και οι νέοι με τη σειρά τους μεταδίδουν τον ιό σε μεγαλύτερους.

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό: Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων, τη μετάδοση του ιού και την επικινδυνότητά του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.