ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε χωριά στο Δήμο Εμμ. Παππά στις Σέρρες

1 min read

Στη δίνη ισχυρού ανέμου βρέθηκε το απόγευμα η τοπική κοινότητα της Τούμπας. Αν και η χρονική διάρκεια του φαινομένου ήταν μικρή, μόλις ένα τέταρτο, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πάρα πολλές, καθώς η δύναμη του ανέμου παρέσυρε κεραμοσκεπές, έριξε στο δρόμο στέγες από λαμαρίνες, ξερίζωσε πολλά δέντρα, προκάλεσε φθορές σε μαντρότοιχους και στέγες κατοικιών, δημοτικών κτιρίων και σχολείων.

Ήταν γύρω στις 4.30 το απόγευμα, όταν η έντονη βροχόπτωση που υπήρχε στην περιοχή συνοδεύτηκε από πρωτοφανή σε ένταση αέρα, που στην κυριολεξία… «τα πήρε όλα και τα σήκωσε» στο χωριό. Έντρομοι οι κάτοικοι παρακολουθούσαν τις καταστροφές που σημειωνόταν μπροστά στα μάτια τους, ανήμποροι να αντιδράσουν, ενώ είναι ευτύχημα που δεν υπήρξαν θύματα.

Κομμάτια από λαμαρίνες κρεμάστηκαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, ενώ για την απομάκρυνσή τους κλήθηκαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Από τη θεομηνία προκλήθηκαν ζημίες και σε άλλες περιοχές του Δήμου Εμμ. Παππά, όπως στις τοπικές κοινότητες Παραλιμνίου, Δαφνουδίου , Μετάλλων και Μεσοκώμης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.