ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα στην Δυτική Αττική

1 min read

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να μίλησε για μείωση της παραβατικότητας στη Δυτική Αττική -όπου βρέθηκε χθες το πρωί με αφορμή τα εγκαίνια των νέων κτιρίων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στο Ζεφύρι- ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και έρχεται να τον διαψεύσει.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το νέο κτίριο υπάρχει ένας δρόμος όπου έγιναν 580 -ταυτοποιημένες- ληστείες και κλοπές οδηγών Ι.Χ. μέσα σε ενάμιση χρόνο, από σπείρα ανηλίκων (ακόμη και 13 ετών), τα μέλη της οποίας κυκλοφορούν «ελεύθερα κι ωραία», βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου. Δεν πρόκειται για κάποιο παράδειγμα πόλης του Μεξικού αλλά για το ελληνικό «Μεντεγίν»: την Αγία Σωτήρα του Μενιδίου, μια περιοχή που θεωρείται -σύμφωνα με τους γνωρίζοντες- ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του σύγχρονου εγκλήματος της Αττικής. Ναρκωτικά, όπλα, πυροβολισμοί, ληστείες, επιθέσεις σε γυναίκες και ηλικιωμένους είναι η καθημερινότητα στην περιοχή των Αχαρνών, που έχει μετατραπεί σε «άντρο» και ορμητήριο των Ρομά (και όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια, με την κατάσταση πλέον να είναι ανεξέλεγκτη.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το νέο κτίριο της Ασφάλειας, σπείρα ανηλίκων «γδύνει» καθημερινά οδηγούς, σπίτια και καταστήματα

Μία σπείρα ανήλικων Ρομά -με αρκετούς αφανείς επικεφαλής- ξεκίνησε στις αρχές του 2016 τη δράση της στον χωμάτινο δρόμο του Αγίου Φανουρίου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Δημαρχείο της πόλης. Σε ένα δρόμο γεμάτο λάσπες, λακκούβες και πέτρες, οι αστυνομικοί που γνωρίζουν την περιοχή συμβουλεύουν: Μην περνάτε γιατί θα σας ληστέψουν!

Ο τρόπος δράσης τους είναι αρκετά απλός: Τα πιο μικρά ηλικιακά μέλη της σπείρας σταματούν μπροστά σε οποιοδήποτε διερχόμενο όχημα έχει κάνει το λάθος να μπει στην Αγία Σωτήρα. Οταν οι οδηγοί ακινητοποιούν το όχημα εμφανίζονται άτομα -ηλικίας έως 17 ετών- με μεγάλη σωματική διάπλαση και τους επιτίθενται. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι ανήλικοι, πριν πάρουν όσα χρήματα και αντικείμενα εντοπίσουν στο εσωτερικό του εκάστοτε οχήματος, φροντίζουν να ξυλοφορτώσουν άγρια τα θύματά τους, τα οποία εγκαταλείπουν αιμόφυρτα στον πιο «βρόμικο» δρόμο της Αττικής.

Η Αστυνομία και οι άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες προσπαθούν να εντοπίσουν τους ανηλίκους που έχουν ρημάξει τους δεκάδες οδηγούς οχημάτων. Τελικά μετά από έρευνες συλλαμβάνουν τους ανήλικους δράστες. Τους συλλαμβάνουν αρκετές φορές. Το 2017 διαπράττουν 580 ληστείες και κλοπές. Οσες φορές και να συλληφθούν, αφήνονται ελεύθεροι -βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου- και συνεχίζουν τη δράση τους μέχρι και σήμερα – αποσκοπώντας να σπάσουν το… περσινό ρεκόρ τους.

Στο Μενίδι

Οι βάρδιες της ΟΠΚΕ είναι 24ωρες στο σημείο, η Αμεση Δράση καλείται διαρκώς από τους πολίτες και η Ασφάλεια αντιμετωπίζει τις εγκληματικές οργανώσεις με μεγάλη δράση τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η παραβατικότητα είναι κάτι που δεν σταματάει ποτέ στην περιοχή. «Είναι σαν να κόβουμε ένα κεφάλι από τη Λερναία Υδρα. Εναν πιάνουμε, δέκα ξεφυτρώνουν», είπαν στον «Ε.Τ.» πηγές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

«Στον Δήμο Αχαρνών και ειδικά στην Αυλίζα υπάρχουν πολλά όπλα. Να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά: μπερέτες έως 45άρια και πολεμικά τυφέκια όπως καλάσνικοφ, τοκάρεφ, ούζι, Μ-16», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Εκτός από την Αγία Σωτήρα -που χαρακτηρίζεται ως σημείο το οποίο δεν μπορεί να προσεγγίσει κάποιος χωρίς αστυνομική συνοδεία καθώς θεωρείται δεδομένο πως θα δεχτεί επίθεση- η περιοχή της Αυλίζας θεωρείται το επόμενο «σκοτεινό μονοπάτι» στην περιοχή των Αχαρνών, όπου γίνεται κυρίως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από βαποράκια που λογοδοτούν στις οικογένειες που ελέγχουν το εμπόριο των σκληρών και μη ναρκωτικών. Το επόμενο σημείο είναι Λόφος 40 Μαρτύρων.

Ναρκωτικά, όπλα, πυροβολισμοί, επιθέσεις σε γυναίκες και ηλικιωμένους είναι η καθημερινότητα στην περιοχή-άντρο των Ρομά

Το «βασίλειο» των κλεφτών Ι.Χ. και φορτηγών, τα οποία πουλούν ως παλιοσίδερα. Επιπλέον αποτελεί και το κρησφύγετο πολλών ηλικιωμένων ληστών, κυρίως γυναικών, που αρπάζουν αλυσίδες από το λαιμό των θυμάτων τους. Ακόμη ένα επικίνδυνο σημείο είναι η περιοχή Πλάτωνας, δυτικά του νέου Κοιμητηρίου Αχαρνών, όπου έχει δημιουργηθεί η νέα πιάτσα ναρκωτικών στο Μενίδι. Το τελευταίο σημείο, όπου έχουν γίνει δεκάδες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ., είναι το Στρατόπεδο Καποτά, το οποίο από στρατόπεδο σεισμοπλήκτων έχει μετατραπεί σε ορμητήριο και κρησφύγετο πολλών και σκληρών παραβατικών, όπως ήταν λόγου χάρη οι διαβόητοι ληστές των χρηματοκιβωτίων.

«Εχουμε μετατρέψει τα σπίτια μας σε φυλακές!»

Οι πυροβολισμοί και οι επιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στον «Ε.Τ.» ο Σπύρος Καπετάνιος, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Χαραυγή» στο Μενίδι.

«Ζούμε σε καθεστώς τρόμου και έντονης ψυχολογικής βίας από τους πυροβολισμούς και τις καθημερινές κλοπές σπιτιών, αυτοκινήτων, κατοίκων και τις επιθέσεις σε γυναίκες και ηλικιωμένους. Από όταν έγινε μεγαλύτερη η φύλαξη στην Αυλίζα, λόγω του θανάτου του Μάριου Σουλούκου από αδέσποτη σφαίρα -πιθανότατα από ανεξέλεγκτο πυροβολισμό Ρομά-, έρχονται όλοι οι τοξικομανείς στην Αγία Σωτήρα. Περνάνε μπουλούκι και πηγαίνουν να ψωνίσουν ηρωίνη», μας είπε χαρακτηριστικά. «Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοικοι της περιοχής δεν τολμάμε να βγούμε έξω από τις φυλακές μας, τα σπίτια μας. Οποιον βρουν μόνο του τον ληστεύουν, μέχρι και ξύλο πέφτει», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.