ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη

1 min read

Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη λόγω του μεγάλου σεισμού στη Σάμου. 

Λόγω του σεισμού στη Σάμο, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα μεταδοθεί στις 15:00. Αργότερα εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την ώρα μετάδοσης του διαγγέλματος του πρωθυπουργού.

Τα μέτρα που ανακοινώνονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει ολικό λουκέτο στην εστίαση, αποδεχόμενος τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Μάλιστα, ένα τέτοιο μέτρο είχε προαναγγείλει και ο καθηγητής Βατόπουλος το πρωί. Delivery και take away υπηρεσίες δεν πρόκειται να κλείσουν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί , με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση της τηλεργασίας σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 50 έως 80%. Δεν εξετάζεται προς ώρας το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα διόδια καθώς «κλειδώνει» η απαγόρευση εξόδου και από τις πορτοκαλί περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Η αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα – εξαιρείται ο επαγγελματικός αθλητισμός- είναι ακόμη ένα μέτρο στο οποίο συμφωνούν οι λοιμωξιολόγοι και οι επιδημιολόγοι. Μένει να φανεί εάν θα το υιοθετήσει η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πάντως, έχει γνωστοποιήσει ότι πολλαπλές εστίες του ιού «γεννιούνται» σε αθλητικές εκδηλώσεις, κάτι που αποτελεί σημείο έντονου προβληματισμού.

Στις 18:00,  επίσης, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Δημοσίευση στα Social Media