Ανάσα για χιλιάδες φορολογούμενους που μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Newskamatero

Ανάσα για χιλιάδες φορολογούμενους που μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων 

Ηλεκτρονικά η υπαγωγή στη ρύθμιση των 12 δόσεων και για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές

Διέξοδο σε περισσότερους από 400.000 φορολογούμενους που εξακολουθούν να εξοφλούν παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με βάση την ρύθμιση των 100 δόσεων δίνει μια νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.Συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση των 12 ή των 24 μηνιαίων δόσεων ακόμη και για οφειλές προς Εφορία οι οποίες δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Με το μέτρο αυτό, αποτρέπεται ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι φορολογούμενοι να χάσουν τη ρύθμιση λόγω ύπαρξης νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, και να βρεθούν ανοιχτοί σε κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Με  νέα διάταξη, οι φορολογούμενοι μπορούν πλέον να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet αιτήσεις- υπεύθυνες δηλώσεις για να ρυθμίζουν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις τις τακτικές φορολογικές οφειλές τους ή μέχρι και σε 24 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους από έκτακτες αιτίες (π.χ. από φόρους κληρονομιάς) πριν αυτές αρχίσουν να καθίστανται ληξιπρόθεσμες.Δηλαδή οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση για μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την υποβολή των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών. Έτσι, θα μπορούν να ρυθμίζουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις και τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία.  Από τον υπολογιστή του σπιτιού τους ή του γραφείου τους, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος Taxinet και στη διεύθυνση www.aade.gr την αίτησή τους,   μαζί με υπεύθυνες δηλώσεις για την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.

Μέχρι σήμερα, δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για ρύθμιση χρέους προς την Εφορία σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις βάσει του ν. 4152/2013 υπήρχε μόνο εφόσον το χρέος αυτό είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο είτε εν μέρει (εφόσον είχε λήξει η προθεσμία πληρωμής μίας ή περισσοτέρων μηνιαίων δόσεων) είτε εξ’ ολοκλήρου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Στάση πληρωμών στις επικουρικές συντάξεις

  Στάση πληρωμών καταγράφεται στις ‘’ψαλιδισμένες’’ έως 20% επικουρικές συντάξεις την ώρα που εκκρεμούν 115.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 92.500 αφορούν ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά. Όπως επισημαίνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), παρόλο που εχουν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι, άγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσουν να καταβαλλονται […]