ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αν είναι δυνατόν! Πρόσφυγες από τη Συρία θα παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου στη θέση Ελλήνων που αρνήθηκαν

1 min read

Μια ιστορία που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις (τόσο από υποστηρικτές του όσο και από επικριτές του) αποκάλυψε, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης. Σύμφωνα με τον κ. Λυμπεράκη, ενώ οι περισσότεροι Έλληνες στην καταγωγή μαθητές του 2ου ΓΕΛ εμφανίστηκαν απρόθυμοι να συμμετάσχουν στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου -επιστρατεύοντας, όπως καταγγέλει ο ίδιος του, ακόμα και…τους γονείς τους- 5 Σύριοι μαθητές της Α’ Λυκείου, προερχόμενοι από τον προσφυγικό καταυλισμό του Ασημακοπούλου, εξέφρασαν την επιθυμία να παρελάσουν!

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι στο κείμενό του ο κ. Λυμπεράκης τονίζει πως “εν μέσω ύβρεων και απειλών ένθεν κακείθεν εμφανίζονται 5 προσφυγόπουλα από τη Συρία…” (κάτι, όμως, που δεν το διευκρινίζει επαρκώς).

Το κείμενο του κ. Λυμπεράκη αναφέρει τα εξής:

Πριν λίγες ώρες στο 2ο ΓΕΛ Καβάλας: Προσπαθώ με τον γυμναστή του σχολείου, ματαίως, να σχηματίσουμε, από ένα σύνολο 300 μαθητών, δύο τμήματα παρέλασης αγοριών και κοριτσιών, συνολικά 65 παιδιά… οι δικαιολογίες των δικών μας παιδιών απίστευτες, προκειμένου να αποφύγουν την παρέλαση… τα τηλέφωνα των γονιών, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα των κανακάρηδων στη μη παρέλαση, βροχή!!!.. κι εν μέσω ύβρεων και απειλών ένθεν κακείθεν εμφανίζονται 5 προσφυγόπουλα από τη Συρία -μαθητές μας της Α΄τάξης ( από τα 16 που φοιτούν) και μου δηλώνουν, μέσω του Αχμέτ που γνωρίζει ελληνικά σπαστά, ότι ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, διότι είναι υποχρέωσή τους προς το σχολείο και τη χώρα που τους φιλοξενεί… Απόλυτη σιγή των υπολοίπων πιτσιρικάδων, συγκίνηση δική μας, δώρο στην απογυμνωμένη από ανθρωπιά και φιλοπατρία καθημερινότητά μας… χαρισμένη η εμπειρία μας στους Ελληναράδες του πληκτρολογίου που καλλιεργούν το φόβο και την μισαλλοδοξία, ποντάροντας στην ημιμάθεια… Τελικά τί σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ;

Πηγή: kavala-portal.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.