ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα προανήγγειλε επιπλέον κυρώσεις κατά της Τουρκίας

1 min read

Τα μέλη του Τουρκο – Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (TAIK) που συμμετείχαν στην συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ντέιβιντ Μ. Σάτερφιλντ, έμειναν άφωνοι με την σκληρή στάση του Αμερικανού πρέσβη όσον αφορά τις κυρώσεις CAATSA, έγραψε ο Τούρκος δημοσιογράφος Μουράτ Γιετκίν, αναφέρει η ιστοσελίδα Ahval.

Τα μέλη της διοίκησης του Τουρκο – Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου είχαν τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό πρέσβη στις 8 Ιανουαρίου με αντικείμενο την μεταφορά αιτημάτων του τουρκικού επιχειρηματικού κόσμου προς τον εκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έγραψε ο Γιετκίν.

Μετά την συνάντηση το ΤΑΙΚ εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφερε ότι ο Σάτερφιλντ υποστήριξε πως “οι κυρώσεις είναι εξειδικευμένες και η πλειοψηφία της αγοράς θα παραμείνει ανοιχτή στο εμπόριο”.

Ο Γιετκίν συνόψισε τις επιπτώσεις από τις δηλώσεις του Σάτερφιλντ ως εξής:

Ο Γιετκίν υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό. Και αρκετά πολιτικό ώστε η επίλυσή του να αφορά τα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος ούτε καν γνωρίζει επακριβώς πόσο έτοιμη είναι η Αγκυρα έναντι της  κυβέρνησης Μπάιντεν, προσθέτει ο Γιετκίν και υποστηρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο για τον Ερντογάν να υποχωρήσει πλέον στο θέμα των S-400.

“Τα ορόσημα είναι σαφή: Ο Μπάιντεν θα αναλάβει την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου, υπάρχει σύνοδος του ΝΑΤΟ στις 17 Φεβρουαρίου και Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου. Εχουμε μπροστά μας συναρπαστικές εβδομάδες και μήνες. Ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να καταλάβει τώρα  ότι η αλλαγή επιταχύνθηκε από την πανδημία του κορωναϊού και τα πράγματα δεν δουλεύουν όπως πριν”, καταλήγει.

Πηγή: Ahval

Δημοσίευση στα Social Media