ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αμερικανός αξιωματούχος εκτάκτως στην Άγκυρα: Προειδοποίησε για την τήρηση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας

1 min read

Ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε να στείλει στην Άγκυρα ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών για να συζητήσει την αυστηρή τήρηση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, ως αποτέλεσμα της εισβολής της στην Ουκρανία,

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Wally Adeyemo υπογράμμισε επίσης σε όλους τους συνομιλητές του ότι δεν θα γίνει ανεκτή η παραβίαση των κυρώσεων. Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει η Τουρκία να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο των Ρώσν ολιγαρχών ούτε να χρησιμοποιηθεί για το σπάσιμο του δυτικού εμπάργκο εναντίον της Μόσχας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Wally Adeyemo επισκέφθηκε την Τουρκία στις 22-24 Ιουνίου για να συζητήσει με τη σύμμαχο και εταίρο του ΝΑΤΟ τουρκικά και περιφερειακά οικονομικά ζητήματα, την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Στην Άγκυρα, συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ άλλων από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών. Στην Κωνσταντινούπολη, ο Αναπληρωτής Γραμματέας μίλησε με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τις τουρκικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες, καθώς και την εφαρμογή και επιβολή των άνευ προηγουμένου πολυμερών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή της (στην Ουκρανία).

Όλα τα μέρη εξέφρασαν την επιθυμία να διασφαλίσουν ότι η Τουρκία δεν χρησιμοποιείται ως καταφύγιο για παράνομη χρηματοδότηση και ότι η ακεραιότητα του τραπεζικού της τομέα συνεχίζει να προστατεύεται.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.