ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Ακρίβεια: «Ματώνει» τον οικογενειακός προϋπολογισμός λόγω των τεράστιων ανατιμήσεων σε βασικά είδη

1 min read

Κόβουν και ράβουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό οι πολίτες προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα που έχουν λόγω των τεράστιων ανατιμήσεων σε βασικά είδη.

Άλλοι προτιμούν να περιορίσουν τον καφέ που παίρνουν απ’  έξω, άλλοι το ψωμί, ακόμη και τη βενζίνη, για να καταφέρουν να βγάλουν τον μήνα. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουν το ρεύμα, το πετρέλαιο και το ενοίκιο.

– 1 φρέντο εσπρέσο σκέτο παρακαλώ

– Το καφεδάκι σας

– Πόσο κοστίζει;

-2,20 παρακαλώ

Ο Όμηρος Αγάπογλου είναι ιδιωτικός υπάλληλος, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Πλέον, για να τα βγάλει πέρα με τα οικογενειακά έξοδα, έχει μειώσει μέχρι και τον καφέ του.

«Φτάσαμε σε σημείο να έχουμε κόψει τον καφέ, δηλαδή μπορεί να είναι και μέρα παρά μέρα πλέον γιατί τώρα έχουν προτεραιότητα άλλα πράγματα».

«Δε μένει τίποτα»

Ο κ. Αγάπογλου παίρνει χαρτί και στυλό και προσπαθεί να βρει από πού να κόψει. Τα καθημερινά έξοδα είναι τόσα πολλά που, όπως λέει, δε μένει σχεδόν τίποτα από το ημερομίσθιο, τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του.

«5 ευρώ είναι το γάλα και το ψωμί άλλα 20 ευρώ είναι το φαγητό μας. Όλο αυτό βγαίνει στα 62 ευρώ».

Βραχνάς η ακρίβεια

Για τρεις στους τέσσερις εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, η ακρίβεια που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους είναι τόσο μεγάλη που απορροφά σχεδόν στο σύνολο της αμοιβής τους.

Πολλοί καταναλωτές πλέον κόβουν από παντού, ακόμη και από το φαγητό, για να καλύψουν άλλα έξοδα, όπως το νοίκι και το ρεύμα.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, δεν τους μένει τίποτα για προσωπικά έξοδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.