ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ακρίβεια: Κύμα από αυξήσεις βάζει φωτιά στα νοικοκυριά

1 min read

Με ανησυχία ανοίγουν πλέον τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος οι καταναλωτές ενώ και μια σειρά από είδη πρώτης ανάγκης ανατιμώνται συνεχώς

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στους καταναλωτές οι αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι πλέον καθημερινές. Ενδεικτικά μέσα σε μια μέρα ο χοιρινός λαιμός αυξήθηκε κατά 24% το κιλό, τα πορτοκάλια κατά 19%, το κατεψυγμένο ψάρι 6,5% και οι φρυγανιές 8,1%.

Την ίδια την ώρα που η Eurostat ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε σε σχέση με πέρσι κατά 3,7% με κάποιες από αυτές τις αυξήσεις να μην μπορούν να τις απορροφήσουν οι επιχειρήσεις.       

«Στα πάντα έχουν γίνει αυξήσεις, πλην του καφέ. Δεν καταφέραμε να τις απορροφήσουμε», εξηγεί στο OPEN o Νίκος Κορκοζίνης, ιδιοκτήτης πρατηρίου άρτου, ο οποίος επισημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια ώστε οι αυξήσεις αυτές είναι όσο το δυνατόν μικρότερες, προσπαθώντας να στηριχθούν οι καταναλωτές. 

Μέσα σε ένα μήνα οι ταμπέλες με τις τιμές στα πρατήρια καυσίμων άλλαξαν αρκετές φορές. Η αμόλυβδη ανατιμήθηκε σε ένα μήνα κατά +3,6% ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης 5%.

«Δεν έχουμε δει μέτρα από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, το οποίο σημαίνει ότι η μείωση που έχει γίνει στο ηλεκτρικό ρεύμα θα εξατμιστεί μέσω των αυξήσεων που γίνονται στο καλάθι της νοικοκυράς», δηλώνει από την πλευρά του ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης αυξάνεται καθημερινά με αποτέλεσμα να κάθε μέρα να γίνονται μικρές παραγγελίες δεν έχει ο κόσμος χρήματα», σύμφωνα με τον Απόστολο Μπλέτσο, ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων.  

Οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλάζουν καθημερινά. Μέσα σε μια μέρα ο χοιρινός λαιμός αυξήθηκε κατά 24% το κιλό, τα πορτοκάλια κατά 19%, το κατεψυγμένο ψάρι 6,5% και οι φρυγανιές 8,1%.

«Κάθε μέρα που πάμε σούπερ μάρκετ λόγω των παιδιών κιόλας, κάθε μέρα άλλες τιμές στο ράφι. Φτάνει ο μισθός ίσα ίσα επειδή ευτυχώς δουλεύουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδιωτικός υπάλληλος», Όμηρος Αράπουγλου, 

Καταναλωτές και επιχειρηματίες ετοιμάζονται για ένα πολύ δύσκολο χειμώνα μιας και οι διεθνείς τιμές πρώτων υλών και καυσίμων συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.