ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αγιαξ-ΠΑΟΚ 3-2: Οι «ασπρόμαυροι» άγγιξαν αλλά δεν έφτασαν στην έκπληξη της χρονιάς

1 min read

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Μπίσεσβαρ αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί όρθιος από τα διαδοχικά πέναλτι των Ολλανδών, ενώ στο φινάλε, όταν έγινε το 3-2, ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ έξω από τη περιοχή

ΠΑΟΚ κοίταξε για δεύτερη φορά στα μάτια τον Αγιαξ, μάλιστα μέσα στο «σπίτι» του, όμως οι Ολλανδοί πήραν τη νίκη – πρόκριση με 3-2, με την τελευταία φάση της αναμέτρησης να φέρνει οργή στον «Δικέφαλο του Βορρά» που φωνάζει για φάουλ σε χέρι το οποίο δεν δόθηκε.Ερικ Τεν Χαγκ και Αμπέλ Φερέιρα επέλεξαν να διατηρήσουν τις 11άδες με τις οποίες παρέταξαν τις ομάδες στα τελευταία επίσημα παιχνίδια. Ο Ολλανδός τεχνικός του Αγιαξ εμπιστεύτηκε το σύνολο που ξεκίνησε την αναμέτρηση κόντρα στην Εμεν για το πρωτάθλημα, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ έριξε στον αγωνιστικό χώρο της «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» τους ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν και την περασμένη Τρίτη κόντρα στον «Αίαντα» στη Τούμπα.  

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να στήσει τις γραμμές του ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την μεγάλη περιοχή έτσι ώστε να μην αφήσει τον Αγιαξ να τον κλείσει στα καρέ του, ενώ παράλληλα το συγκεκριμένο στήσιμο εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου του έδινε τη δυνατότητα να ανέβει προς την περιοχή του Ονάνα. Στο 23’ ένα κλέψιμο του Πέλκα έφερε τον ΠΑΟΚ στην επίθεση, με τον Μπίσεσβαρ να κάνει το 0-1 με σουτ μέσα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Στο 30’ο Ελ Καντουρί έσπρωξε τον Νέρες κοντά στη μικρή περιοχή με τον διαιτητή Πόουσον να καταλογίζει πέναλτι. Ο Τάντιτς ανέλαβε την εκτέλεση, και ο Πάσχαλάκης έπεσε στην δεξιά πλευρά και απέκρουσε. Ο Αγιαξ συνέχισε να πιέζει και απείλησε στο 38’ με τον Ταλιαφίκο να πλασάρει από τα αριστερά, σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής, και τον Πασχαλάκη να αποκρούει. Στο 41’ ο διαιτητής Πόουσον καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μπίσεσβαρ μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στο 43’ ο Τάντις βρέθηκε και πάλι απέναντι στον Πασχαλάκη, όμως αυτή τη φορά ευστόχησε, γράφοντας το 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αγιαξ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, όπως και ο Πασχαλάκης που είχε νέες μεγάλες αποκρούσεις. Στο 79’ ο Ταλιαφίκο με κεφαλιά έκανε το 2-1, με τον ΠΑΟΚ να φωνάζει για φάουλ στον Μάτος. Στο 86’ ο Μάτος υπέπεσε σε παράβαση μέσα στη περιοχή, ο Ταντις εκτέλεσε τρίτο πέναλτι και ευστόχησε για το 3-1.
Ο ΠΑΟΚ πήγε για το «κόλπο γκρόσο» και στο 93’ μείωσε σε 3-2, και έκανε τον Αγιαξ να τρέμει. Οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν για μια τελευταία επίθεση και στην εξέλιξη της φάσης, στην οποία υπήρχε χέρι παίκτη του Άγιαξ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σφύριξε για τελευταία φορά. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν μαζικά με τον Φερέιρα να προσπαθεί να τους απομακρύνει για να τους γλιτώσει από κάρτες.

Σκόρερ: 43’ (πεν), 86’ (πεν) Τάντιτς, 79’ Ταλιαφίκο,  / 23′ , 93’ Μπίσεσβαρ,
Άγιαξ (4-3-3): Ονάνα – Μαζραουί, Φέλτμαν, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο – Μάριν (46’ Ντεστ), Φαν Ντε Μπέεκ (89’ Ντε Βιτ), Μπλιντ – Ζίγιες, Νέρες (78’ Χούντελααρ), Τάντιτς.
ΠΑΟΚ (4-4-2): Πάσχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης – Ζαμπά (71’ Λημνιός), Εσίτι (82’ Μίσιτς), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ – Πέλκας (63’ Σφιντέρσκι), Ακπομ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.