ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυξήσεις «φωτιά» σε βασικά είδη διατροφής

1 min read

Οι τιμές στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ όχι μόνο δεν αναμένεται να πέσουν άμεσα αλλά θα παίρνουν φωτιά τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι αναμένεται να διατηρηθούν οι πληθωριστικές πιέσεις στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης.
Αυτό δείχνει η πρόθεση του υπουργείου ανάπτυξης να παρατείνει τη διάρκεια του «καλαθιού του νοικοκυριού» μέχρι και τον Ιούνιο του 2023-αν και αρχικά ο ρόλος του ως εργαλείου κατά της ακρίβειας είχε ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο.

Ψάχνοντας τις προσφορές και στο καλάθι του νοικοκυριού, οι καταναλωτές ζητούν διεύρυνση με περισσότερα επώνυμα προϊόντα. Απομακρύνεται, πάντως, αυτό το ενδεχόμενο, όπως αποκάλυψε και ο υπουργός Ανάπτυξης.

Την 13η εβδομάδα εφαρμογής από τα 833 ΠΡΟΪΟΝΤΑ, στα 57 (7%) έχει αυξηθεί η τιμή, επίσης στα 57 (7%) καταγράφεται μείωση, ενώ στα 719 (86%) η τιμή παραμένει σταθερή. Όλα αυτά την ώρα που οι καταναλωτές τρέμουν μόλις φτάνουν στα ταμεία των σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας.

Από Σεπτέμβριο 2021 έχουν πραγματοποιηθεί 4000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί σε 150 επιχειρήσεις τροφίμων και καυσίμων, πρόστιμα ύψους περίπου

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και παρέμβαση για την αναγραφή των τιμών των προΪόντων ανά κιλό ή ανά λίτρο σε εμφανές σημείο της συσκευασίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.