ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Africa Lion 2021: Τα S-400 δεν είναι άτρωτα – Οι ΗΠΑ διαδίδουν ότι πέτυχαν πλήγματα

1 min read

«Πλήγματα» κατά συστοιχιών S-400 φέρεται να πραγματοποίησαν αμερικανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια άσκησης  που πραγματοποιούν στην βόρεια Αφρική με την επονομασία  «Africa Lion 2021».

Τα πλήγματα εάν έγιναν κατά ρωσικών συστημάτων, πιθανολογείται ότι πραγματοποιήθηκαν σε σενάριο που περιλάμβανε και την Αλγερία η οποία έχει στη διάθεσή της συστήματα S-300PMU-2 και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες S-400, χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο.

Χωρίς να διευκρινίζεται εάν στην άσκηση μετείχε και η Αλγερία, σε χάρτη που διέρρευσε στον Τύπο οι προσομοιώσεις επιθέσεων έγιναν σε υποθετικό σενάριο σύγκρουσης δύο χωρών της Rowand και της Rowand οι οποίες βρίσκονται και οι δύο -σύμφωνα με το σενάριο- σε περιοχές της βορειοανατολικής Αλγερίας.

Σε βίντεο ακούγεται η φωνή ενός στελέχους να αναφέρει «πλήγματα σε δύο συστήματα S-400» ενώ προσθέτει ότι η εκτίμηση της ζημιάς (BDA) θα γίνει αργότερα.

Πάλι δεν είναι ξεκάθαρο στην περίπτωση που οι Αλγερινοί θέλησαν να δοκιμάσουν τα δικά τους συστήματα εάν επρόκειτο για S-400 ή για τα S-300 που έπαιζαν το ρόλο των S-400.

  • Επίσης δεν διευκρινίζεται, εάν τα πλήγματα αυτά προήλθαν από αεροπορικές επιδρομές, ή από εκτοξεύσεις ρουκετών συστημάτων HIMARS τα οποία επίσης έπαιξαν στην άσκηση.

Δημοσίευση στα Social Media