ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αφήνουν άοπλη την Ελλάδα Θα είναι εθνικό έγκλημα να ανασταλούν τα εξοπλιστικά προγράμματα λόγω κορωνοϊού;

1 min read

Θα είναι εθνικό έγκλημα να ανασταλούν τα εξοπλιστικά προγράμματα για λόγους λιτότητος!

Δεν έφταναν οι περικοπές των δέκα ολόκληρων χρόνων των Μνημονίων, έρχονται και άλλες λόγω κορωνοϊού. Ιδιαίτερα ανησυχητική για την Εθνική μας Άμυνα η πιθανότητα να ακυρωθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που διαρρέουν κυβερνητικές πηγές, «παγώνουν» όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων και αυτό όταν στην Τουρκία έχουμε κυριολεκτικά μια πλημμύρα εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όλα τα προγράμματα θα επαναξιολογηθούν στο πλαίσιο επανακατάρτισης του προϋπολογισμού του υπουργείου, το οποίο με την σειρά του θα ακολουθήσει το νέο κρατικό προϋπολογισμό που θα αναθεωρηθεί και αυτός μόλις λάβει τέλος η κρίση του κορωνοϊού.

Το ΚΥΣΕΑ που θα έπαιρνε τις απόλυτα απαραίτητες αποφάσεις για το ΠΝ (πλαίσιο εκσυγχρονισμού για τις φρεγάτες ΜΕΚΟ-200ΗΝ, αποφάσεις για τις τορπίλες και τα αντίμετρα τορπιλών υποβρυχίων και η αγορά για 4 ελικόπτερα MH-60R), θα γινόταν μέσα στα μέσα Μαΐου. Είναι αμφίβολο αν θα γίνει εντός του 2020. Σε ότι αφορά τις φρεγάτες η σύμβαση που επρόκειτο να υπογραφεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με την Γαλλία, είναι πλέον αβέβαιη. Το ΥΠΟΙΚ ήδη έχει ενημερώσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ότι «παγώνουν» τα πάντα, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητοι πόροι για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες δαπάνες.

Η θέση του newskamatero ξεκάθαρη: “Περισσότερα κανόνια και λιγότερο βούτυρο”! Δεν πρέπει να γίνει καμία περικοπή στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που είναι όχι απλά η ισχύς, αλλά αυτή η ίδια η Ψυχή του Έθνους μας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.