ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 1.000 νεκροί από τον φονικό σεισμό – Χιλιάδες τραυματίες, ισοπεδώθηκαν χωριά.

1 min read

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Αφγανιστάν, όπου ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από το χτύπημα του Εγκέλαδου αυξάνεται δραματικά.

Τα σωστικά συνεργεία φτάνουν με ελικόπτερα στις ορεινές περιοχές του ανατολικού Αφγανιστάν και όσο περνούν οι ώρες αποκαλύπτεται το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν, περισσότεροι από 1.000 είναι οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες από τα 6,1 Ρίχτερ που σάρωσαν μια από τις πιο φτωχές γωνιές του πλανήτη. Καλυμμένη με τη μπούρκα, μια γυναίκα περιγράφει το χτύπημα του Εγκέλαδου.

«Ο σεισμός έγινε μέσα στη νύχτα. Τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν, όπως και εγώ. Ένα από τα δωμάτια κατέρρευσε. Γκρεμίστηκε και το σπίτι των γειτόνων μας».

Το καθεστώς των Ταλιμπάν που κατέλαβε την εξουσία πέρυσι υποσχέθηκε άμεση βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων. Ανακοίνωσε ότι κάθε οικογένεια που έχει νεκρό από το σεισμό θα πάρει 1.100 δολάρια ενώ 550 δολάρια θα δοθούν σε κάθε τραυματία.

«Ο πρωθυπουργός του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των μαρτύρων και τη συμπαράστασή του στους τραυματίες από τον σεισμό στην επαρχία Πακτικά, και δοξάζει τον Θεό που τους έστειλε στον παράδεισο».

Μετά από δεκαετίες πολέμου η χώρα είναι κατεστραμμένη, οι υποδομές της υγείας ανύπαρκτες στην επαρχία, ενώ το καθεστώς των φανατικών ισλαμιστών επιβάλει τη λειτουργία ξεχωριστών κλινικών για άνδρες και γυναίκες.

Η επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων εξαρτάται πλέον από την βοήθεια της UNICEF και άλλων φορέων του ΟΗΕ εξαιτίας του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στους Ταλιμπάν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.