ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άδωνις Γεωργιάδης. «Έχουμε ακριβό ρεύμα γιατί δεν θέλετε να γεμίσουμε την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες – Αφήστε μας και θα έχετε τζάμπα»

1 min read

Επίθεση σε όσους δεν θέλουν να γεμίσει η Ελλάδα με ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο υπουργός διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι στο μυαλό του… έχει τις εκλογές και ξεκίνησε να δίνει υποσχέσεις ακόμη και για «τζάμπα ρεύμα»!

«Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος είπε ότι ο λόγος που έχουμε ακριβό ρεύμα στην Ελλάδα είναι γιατί… κάποιοι διαμαρτύρονται όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει ανεμογεννήτριες σε κάποιο δάσος (το οποίο πιθανότατα έχει καεί το προηγούμενο καλοκαίρι).

  • Να θυμίσουμε ότι πληροφορίες θέλουν τον Κ.Μητσοτάκη να «κρούει» το «καμπανάκι» στον Α.Γεωργιάδη, ο οποίος εδώ και καιρό κάνει δηλώσεις που όπως διαρρέει το Μαξίμου «κάνουν κακό και στον ίδιο, αλλά και στην κυβέρνηση».

Από εκεί και πέρα ο Α.Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αυξήσεις στην ενέργεια και το σχέδιο της κυβέρνησης λέγοντας ότι «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν». Ωστόσο αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πράξει μόνη της. Όπως είπε, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει.

  • Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου. «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω» και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα, ανέφερε.

Σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα είπε ότι «όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος.

Δημοσίευση στα Social Media