ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αδειάζει Ερντογάν: Υπέρ των ελληνικών θέσεων ο Μακρόν στο ΝΑΤΟ

1 min read

Ξεκάθαρη στήριξη στην Ελλάδα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, δήλωσε ότι στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας στην υπόθεση της υπογραφής μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης και κάλεσε την Άγκυρα να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ. Εκφράζω τη στήριξή μου για τις ανησυχίες της Ελλάδας αναφορικά με τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Δεν υπάρχει δυνατότητα συναίνεσης με την Άγκυρα στον ορισμό της τρομοκρατίας

Ο Μακρόν, πρόσθεσε επίσης, ότι «δεν υπήρξε δυνατή συναίνεση με την Τουρκία για τον ορισμό της τρομοκρατίας».

«Είναι σαφές ότι δεν συμφωνούμε να κατατάξουμε ως τρομοκρατική οργάνωση το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) και πιστεύω ότι σε αυτό υπάρχει μια συναίνεση», είπε, αναφερόμενος στους συνάδελφους του ηγέτες στο ΝΑΤΟ, εκτός Τουρκίας.

«Πολεμάμε το PKK και όλους εκείνους που διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Τουρκίας, αλλά δεν κάνουμε αυτή τη συντόμευση ή ομαδοποίηση που θέλει η Τουρκία μεταξύ αυτών των διαφορετικών πολιτικών και στρατιωτικών ομάδων. Οπότε υπάρχει διαφωνία, δεν άρθηκε», συμπλήρωσε.

Δημοσίευση στα Social Media