ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γαλλικό μαχητικό Rafale πέταξε πάνω από την Λιβύη! – Διαμαρτύρεται η Τρίπολη

1 min read

Γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος «Rafale» πέταξε πάνω από τη Λιβύη και συγκεκριμένα τη Μισράτα σύμφωνα με την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία διαμαρτυρήθηκε.

«Το Rafale και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού πετούσαν πάνω από τη Μισράτα, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, και τον Αμπού Γκριν, μία εμπόλεμη ζώνη πιο ανατολικά», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ισλαμιστών της Τρίπολης την Τετάρτη.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι θα επικοινωνούσε με το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας και θα ενημερώσει την Τρίπολη. 

Η πτήση πάνω από πόλη που ελέγχει η Τρίπολη, γίνεται λίγα 24ωρα μετά το διάγγελμα του Χαλίφα Χαφτάρ με το οποίο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την συμφωνία του Σκιράτ του 2015, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελεί και μία έμμεση απάντηση στην εκτεταμένη αεροπορική τουρκική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο, πριν λίγες βδομάδες.

Επιπλέον σε λίγες ημέρες ξεκινάει -επιτέλους- η εκτεταμένη επιχειρησιακή φάση της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ειρήνη» για την επιβολή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Η «Ειρήνη», η νέα ναυτική αποστολή της ΕΕ αρμόδια για την επιτήρηση του ελέγχου του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη, θα είναι επιχειρησιακή τις επόμενες ημέρες μετά την άφιξη των πρώτων πλοίων που θα συμμετέχουν σε αυτή, ανακοίνωσαν ευρωπαϊκές πηγές.

«Η ‘Ειρήνη’ διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να ξεκινήσει την αποστολή της», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.